Gaziantep'te küresel salgına karşı hayvan besleme noktaları dezenfekte edildi

Gaziantep'te küresel salgına karşı hayvan besleme noktaları dezenfekte edildi

Corona virüs nedeniyle dünyada başlayan sağlık tehdidi, insanlar kadar sokak hayvanlarını da etkiledi.

Bölgesel bir hastalık olmaktan çıkarak küresel bir tehdit haline dönüşen Corona virüs salgınına yönelik tedbirler artırılırken, Gaziantep'te de sokak hayvanları unutulmayarak 20'si büyük alanlarda, 120'si parklarda olmak üzere 140 bölgede bulunan beslenme noktaları dezenfekte yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, dünyada bir salgın haline dönüşen Corona virüs salgını tedbirleri kapsamında yürütülen çalışmalara sokak hayvanlarının da dahil edildiğini söyledi.

Kentin 140 noktasında bulunan hayvan besleme noktalarında hem ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapıldığını hem de vitamin destekli yemlerin dağıtımının sıklaştırıldığını belirten Özsöyler, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak şehrin 20 noktasında büyük, 120 noktasında yani parklarda küçük besleme noktalarımız bulunmaktadır. Corona virüs nedeniyle lokantaların ve restoranların kapanmasından dolayı sokak hayvanlarının yem bulma sorunu büyüdü. Bu nedenle de belirlediğimiz yem noktalarında daha yoğun bir şekilde yem bırakma çalışmaları organize ettik." dedi.

Özsöyler, "Bu konuda sivil toplum kuruluşlarını, hayvan sever derneklerini yanımıza alarak beslenme noktalarında bulunan sokak hayvanlarının sayısına göre günde 2 veya 3 kez yem dağıtımı yapıyoruz. Bunun yanı sıra besleme noktalarında dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirdik. Gaziantep her zaman hayvan sever dost şehri olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

CanPati Derneği Başkanı Cansu Karabacak da Corona virüs nedeniyle dünyanın ve ülkenin çok zor bir dönemden geçtiğini, bu süreçte insanlar kadar hayvanların da olumsuz etkilendiğini belirtti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.