Gaziantep’te LGS’ye girecek öğrenciler için hijyen paketi hazırlandı

Gaziantep’te LGS’ye girecek öğrenciler için hijyen paketi hazırlandı

Gaziantep’te, 6 Haziran cumartesi günü düzenlenecek Liselere Geçiş Sistemi’ne (LGS) girecek olan öğrencilere Covid-19 salgınından korunması ve sorunsuz bir şekilde sınavların yapılması amacıyla hijyen paketi dağıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde LGS’ye girecek öğrencilerin rahat ve güvenli ortamda sınava girebilmesi için hijyen paketleri hazırladı.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan, içinde su, şeker, maske, dezenfektan ve ıslak mendilin bulunduğu 46 bin paketin öğrencilerin sınav yerlerindeki sıralarına konuldu.

Öğrenciler için hazırlanan hijyen paketlerinin tanıtımı Şehitkamil ilçesindeki Mehmet Emin Zekiye Üstünel Ortaokulu’nda gerçekleşti.

Toplantıda da konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, öğrencilere destek veren Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelere teşekkür etti.

“Maske ile girilecek son sınav olmasını diliyorum”

Hayatın devam ettiğini belirten Gül, “Hayat devam ederken ihtiyaçlar değişiyor. Aslında küçük gibi görünen bu iş hayata, sağlığa dokunan çok önemli bir iş. Bu sınav çocuklarımızın maske ile gireceği son sınav olur ama çok güzel ve estetik olarak hazırlanmış bu malzemeler. Çocuklarımızın suyu, ıslak mendili, şekerleri ve hepsi var. Sınava gireceklere başarı diliyorum. Çünkü ülke olarak bu dönemde çok zor bir dönemden ve sınavdan geçtik.” dedi.

“Çocuklarımız güvenli ortamda sınava girecek”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de salgın sürecinin en çok öğrencilerin eğitimini etkilediğine dikkat çekti.

Şahin, “Öğrencileri bu süreçte en az zarar görmesi için bir taraftan tablet dağıttık, internet altyapısı kurduk, okulları güvenli hale dönüştürdük ve şimdi sınavları güvenli hale dönüştürüyoruz. Çocuklarımız güvenli, huzurlu, başarılı ise biz, şehir huzurlu ve mutluyuz. Öğretmenlerimize de bu süreçteki fedakarlıkları için teşekkür ediyorum. Okullarımız ve sınavlarımız güvenli. Ailelerimiz müsterih olsunlar, evlatlarımız güvenli okullarda sınava girecek. Hocalarımız müsterih olsunlar, bütün pandemi ve hijyen şartları sağlandı. Çocuklarımız kalp huzuru ile sınavlara girsinler.” dedi.

Gaziantep’te 46 bin öğrencinin LGS’ye gireceğini belirten Şahin, “Bu 46 bin hayat demek. Her biri bizim için çok kıymetli. Bunun için bu çalışmaları güçlü bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanımız ile konuştuk. Burada pandemide yeni bir kampanya başladı ve bu kampanya içerisinde güçlü bir şekilde olmaya devam edeceğiz ve ‘Telafide Bende Varım’ kampanyası için destek vereceğiz.” diye konuştu.

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu konuşmalarında sınavların unutulmayıp böyle bir çalışma yapıldığı için teşekkür etti.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de velilerin ve çocukların kafalarında tüm soru işaretlerini bitirecek çok büyük bir organizasyon yapıldığını, her öğrencinin hijyen setlerini sınava girecekleri masalara bırakıldığını söyledi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, güzel bir süreç yakalanarak vakaların düştüğünü ve daha çok gayret ile daha güzel günlerin olacağına inandığını ifade etti.

Tanıtım toplantısına Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci katıldı.


Gaziantep’te LGS’ye girecek öğrenciler için hijyen paketi hazırlandı

Gaziantep’te LGS’ye girecek öğrenciler için hijyen paketi hazırlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler