Gaziantep'te lösemi hastası çocuklara moral ziyareti

Gaziantep'te lösemi hastası çocuklara moral ziyareti

Türkiye Diyanet Vakfı ile Kadın Aile ve Gençlik Merkezi Gaziantep Şubeleri "Lösemili Çocuklar Haftası" dolayısıyla Gaziantep Onkoloji Hastenesi’nde tedavi görmekte olan lösemili çocukları ziyaret etti.

2-8 Kasım "Lösemili Çocuklar Haftası" dolayısıyla, Türkiye Diyanet Vakfı ile Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) Gaziantep şubeleri, Onkoloji Hastenesi’nde tedavi görmekte olan lösemili çocukları, ziyaret ederek çeşitli hediyeler dağıttı.

Hastanede yatmakta olan lösemili çocuklarla sohbet eden KAGEM gönüllüleri, bazı birimlerdeki hasta ve hasta yakınlarıyla ilgilenerek acil şifa bulmaları temennisinde bulundu. Hastaneye palyaço kıyafeti ile giden gönüllüler, çocuklarla oyun oynayarak eğlenceli saatler geçirmelerini sağladı.

Çocukları odalarında tek tek ziyaret eden heyet, çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyarette yer alan palyaçolar ise tedavi gören bütün çocuklarla tek tek ilgilenerek, çocukların eğlenceli dakikalar geçirmesini sağladı. Ailelerinden çocuklarının tedavi süreçleriyle ilgili bilgi de alan heyet, acil şifalar dileyerek her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti.

Palyaçolarla eğlenerek biran olsun hastalıklarını unutan, gönüllerince eğlenme imkânı bulan lösemi hastası çocukların mutlulukları gözlerinden okunduğu gözlemlendi. Ardından çocuklarla bir süre sohbet eden KAGEM gönüllüleri, çocuklarla birlikte keçelerden çantalar yaptı.

Yaptıkları ziyaret ile ilgili bir bilgi veren KAGEM Proje Uzmanı Ferah Aksoy, bir nebzede olsa lösemili çocukların hayatlarına dokunmak istediklerini söyledi.

Ziyaret sonunda gönüllüler tarafından el yapımı keçe çantaların içerisine pijama takımı, kitap ve çeşitli hediyeler konularak çocuklara hediye edildi.

Şehitkâmil Belediyesi ise KAGEM gönüllülerine, lösemili çocukları unutmadıkları için teşekkür ederek, tedavi gören çocuklar için Gaziantep Onkoloji Hastanesine hasta bezi yardımı yaptı.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.