Gaziantep'te meslek edinme kursuna katılan kursiyerlere sertifika verildi

Gaziantep'te meslek edinme kursuna katılan kursiyerlere sertifika verildi

Gaziantep'te meslek edindirme kurslarına katılan 198 kişi, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Gaziantep’in merkez Şahinbey Belediyesi ve İŞ-KUR tarafından 6 ayrı dalda gerçekleştirilen meslek edindirme kurslarından eğitim alıp, mezun olan 198 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şimdiye kadar 27 bin 391 kişiye bu konuda eğitim verdiklerini söyledi.

Tahmazoğlu, “Ben düzenlenen sertifika törenlerinden büyük mutluluk duyuyorum. Bir kişiye meslek öğretmek ve onun belgesini vermek beni ayrıca mutlu ediyor. Belediyelerin amacı vatandaşımızı iş sahibi yaparak hayatını kolaylaştırıp mutlu hale getirmektir. Bütün çalışmaların temelinde bu var ve bunun için çalışıyoruz. Hükümetimizin eğitime verdiği önem ortada, bütçede en büyük pay milli eğitime ayrılıyor. Ayrıca iş konusunda birçok eğitimler ve kurslar veriliyor. Şahinbey Belediyemiz, İŞ-KUR’un müşterek yapmış olduğu projelerden şimdiye kadar kursiyerlerimize ödenen rakam 3 milyon 798 bin 691 liradır. Bu çok ciddi bir rakamdır. Şimdiye kadar işbirliği içerisinde 2 bin 193 kişiye bu rakam ödenmiş ve ödenmeye devam edecek. Şimdiye kadar ise 27 bin 391 kişiye bu konuda eğitim vermişiz. Son olarak kurslardan mezun olan 198 kardeşimizde sertifikalarını aldı. Şu an sosyal tesislerimizde kurs gören 18 bin 262 öğrencimiz var. Bunlara sporu dahil edersek yaklaşık 44 bin kursiyerimiz bulunuyor. Sertifikalarını alan kursiyerleri tebrik eder ve iş hayatlarında başarılar dilerim.”dedi.

İŞ-KUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin ise istihdam seferberliğinde şehir olarak iyi bir noktada olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“İŞ-KUR ve Şahinbey Belediyesi’nin işbirliği ile yapılan kursun sonrasında bir araya gelmek benim için mutluluk vericidir. Niteliksiz gücün nitelikli hale getirilmesi konusunda özellikle de Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. İstihdam kurumu olarak bu şekilde genç iş gücüne bizim çok ihtiyacımız var. Sizin gibi gençleri iş alanlarına yönlendirmek bizleri gururlandırıyor. Çok kısa süre içerisinde web tasarım konusunda kendisini geliştiren kardeşlerimizin kendi meslekleri ile ilgili alanlarda ister kendiişlerini kurma, isterse bir işyerinde çalışmak istemeleri durumunda her zaman destek olacağımızı belirtmek isterim.”

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.