Gaziantep'te “Milli Mücadele” etkinliği düzenlendi

Gaziantep'te “Milli Mücadele” etkinliği düzenlendi

Gaziantep'te “Milli Mücadele”nin 100'üncü yılı dolayısıyla yayıncılık faaliyetlerini anlatan kültür ve sanat çalışmalarının tanıtımı yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Milli Mücadele’nin 100’üncü yıl dönümünde yapılan tüm yayıncılık faaliyetleri düzenlenen törenle anlatıldı.

Gaziantep Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, Antep Savunması’nın simgeleri haline dönüşen Şehit Mehmet Kamil’in annesi, Boyno Memik, Şahinbey, Özdemir Bey ve Molla Karayılan’ın canlandırıldığı tiyatro gösterileriyle başladı.

Törende konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, Milli Mücadele’nin 100’üncü yılında gerçekleşen bu etkinliğin tarihin ve vatanseverliğin her zaman anımsanması konusunda büyük bir değer taşıdığını ifade etti.

“Kültür ve sanatın izi asırlar boyunca varlığını koruyacak”

Gaziantep Valisi Davut Gül, “Bu sene Gaziantep Savunması’nın 100’üncü yılı. Birçok kurumumuzun birçok etkinliği var. Bugün de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazi Kültür A.Ş’nin 100’üncü yılında yaptığı kültür ve sanat çalışmalarının tanıtım gecesi gerçekleşiyor. Hep birlikteyiz. İnanıyorum ki asırlar sonra da kültür ve sanatla ilgili bugün yapılanlar gelecekte daha güçlü bir şekilde varlığından söz ettirecek. Gelecek kuşaklara aktarılacak. Dolayısıyla bu alandaki çalışmalarda emeği geçen herkesin değeri büyük. Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“Atalarımızın verdiği mücadele bizim onurumuz ve şerefimizdir”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kültürüyle yükselen Gaziantep için bir arada bulunduklarını belirterek, “Yeni dünya düzeninde kimin güçlü olduğuna baktığımızda yetişmiş insan gücü olan yani beşerî sermayeyi elinde bulunduranın daha güçlü bir konumda yer aldığını görmekteyiz. Kültürel mirasın varsa geldiğin topraklardan aldığın ilham varsa donanımlı bir insan olarak toplumuna çok sayıda faydan dokunuyorsa güçlüsündür. İşte Gaziantep bu tanıma uygun düşen bir şehir. Bildiğimiz bir şey var. Söz uçar, yazı kalır. Bunu kentsel arşivimize taşımamız çok önemli. Artık kültür, kimlik ve tarihtir. Hazreti Mevlana’nın dediği üzere ‘kültür bu topraklar üzerine basılmış perdenin bir ucudur.’ İşte buradan aldığımız ilhamla biliyor ve inanıyoruz ki ameller, niyetlere göredir. 100 yıl önce atalarımızın verdiği mücadele bizim onurumuz ve şerefimizdir.” şeklinde konuştu.

Gazi Kültür A.Ş. Başkanı Hakan Tanrıöver, okumanın ve yazmanın önemine işaret ederek Gaziantep’in ‘Milli Mücadelesi’nin 100’üncü yılı nedeniyle hayata geçirdikleri çalışmaları geleceğe aşılamanın amacı içerisinde olduklarını ve geleceğin tarihçilerinin ellerinde kalpazanların hazırladığı belgeler olmasın istediklerini belirtti.

Gazi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Profesör Doktor Halil İbrahim Yakar da gecenin ana temasını oluşturan ‘Milli Mücadele’nin 100’üncü yıl dönümünde gerçekleştirilen yayıncılık faaliyetlerini anlatarak, kurum bünyesinde yürütülen kültür ve sanat çalışmalarının tanıtımını yaptı ve katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından milli mücadele sürecini gözler önüne seren eserlerin bulunduğu sergi alanının gezilmesi ve şiir dinletileriyle etkinlik son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler