Gaziantep'te okul birincileri ödüllendirildi

Gaziantep'te okul birincileri ödüllendirildi

Gaziantep'te 2018-2019 eğitim-öğretim yılını başarı ile tamamlayarak okullarında birinci olan 306 öğrenciye düzenlenen törenle dizüstü bilgisayar ve bisiklet hediye edildi.

Gaziantep'te 2018-2019 eğitim-öğretim yılını başarı ile tamamlayarak okul birincisi olan 306 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi dizüstü bilgisayar ve bisiklet ile ödüllendirildi.

Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde organize edilen ödül töreni kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden okullarında birinci olan 306 öğrenci, karne hediyesi olarak dizüstü bilgisayar ve bisiklet hediyesi aldı.

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil İlçe Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren 265 okulda eğitim gören 173 bin 38 öğrenciye oyun merkezi ve lunapark bileti verilecek.

Bugün ise Şehitkamil Kültür ve Spor Merkezinde organize edilen ödül töreni kapsamında 136 ilkokul ve 107 ortaokul birincisine bisiklet, 63 lise birincisine dizüstü bilgisayar karne hediyesi olarak verildi.

Ödül töreninin ardından öğrencilere verdikleri karne hediyesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, eğitim konusunu çok önemsediklerini, bundan dolayı da hem yıl içinde hem de yıl sonunda öğrencileri ödüllendirdiklerini söyledi.

Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi olarak İl Milli Eğitim ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile imzaladıkları protokol çerçevesinde 2018-2019 öğretim yılı içerisinde, ilkokul, ortaokul ve lisedeki okul birincilerini ödüllendirdiklerini belirtti.

Lise birincilerine dizüstü bilgisayar, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ise bisiklet hediye ettiklerini dile getiren Fadıloğlu, "Bunun yanı sıra her sene ilk ve ortaokuldaki tüm çocuklarımıza karneleri ile birlikte lunapark biletlerini takdim ediyoruz. En azından bu eğitim-öğretim yılının sonunda eğlenebilecekleri bir ortam olsun düşüncesi ile bu konuda bu tür faaliyetleri bundan sonrada devam ettireceğiz. Ben desteğini esirgemeyen tüm milli eğitim camiasına yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

Şehitkamil ilçesindeki 300 okulun birincilerinin ödüllendirildiğini anımsatan Fadıloğlu, şunları söyledi:

"Burada çalışan ve çalışmayanı ayırt edilmesine inanıyoruz. Maddi değerini konuşmaya gerek yoktur ama farkındalığı oluşturabilmek adına başarılı olanların farklı hale gelmeleri gerekiyordu. Biz de bunu gerçekleştirdiğimiz için ben tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Başarı ödüllendiriliyor ve esas olan da budur. Eğer herkese kısas koymadan ödül verirsek yerini bulmazdı, bunu da bu şekilde devam ettireceğiz. Öğrencilere yönelik olarak zaten biz yıl içerisinde okul öncesi eğitimden tutun, okuma ve yazma kursundan, diğer tarafta açık lisenin eğitimlerine kadar vermiş olduğumuz çalışmalarımız var. Ama üzerinde durduğumuz en önemli konu özellikle kütüphane sayılarını arttırarak çocuklarımızın nitelikli ders çalışabilecek mekanları elde etmesidir. İnşallah başlatmış olduğumuz bu faaliyetleri bu dönem sonu itibari ile 18 olan kütüphane sayımızı 30'a çıkartmış olacağız."

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Bugün 2018-2019 eğitim öğretim yılının sonuna yaklaştığımız bugünlerde Şehitkamil Belediye'mizin 104 ortaokul, 118 ilkokulumuz ve 61 lisemize yılsonu hediyesi olarak okul birincilerimize karne ödülü dağıtım töreninde bir araya geldik. Bu vesile ile lise birincilerimize birer bilgisayar, ortaokul ve ilkokul öğrencilerimize ise birer tane bisiklet hediyesi verildi. Bu konuda Şehitkamil Belediye Başkanımız ve personeline teşekkür etmek istiyorum. Bugün burada bu güzel manzarayı gördünüz ve çocuklarımızın mutlu, sevinçli olması bizim için her şeye değerdi. Ben öğrencilerimizi böyle sevindirdikleri için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum."

Şehit Hüseyin Gümüş İmam Hatip Ortaokulu birincisi Ali Sarıcı da "Okulumun birincisi olduğum için bugün burada bize bisiklet verildi. Bütün okul öğrencilerine sesleniyorum; başarılı olmak zor, her gün sıkı ders çalışmak gerekiyor. Başarılı olduğum için de mutluyum, başarımın sonucunda da bu bisikleti hak ettiğimi düşünüyorum. Birinci olanları da olmayanları da tebrik ederim, hepsinin emekleri yeter." dedi.

Ayşe Özlem Büber de "Okul birincisi olduğum için bana burada bisiklet hediye ettiler. Ben Şehitkamil Belediyesine bu hediyelerinden dolayı teşekkür ediyorum ve diğer arkadaşlarımın da başarılarının devamını diliyorum, onları da tebrik ederim. Tabi ki de çalışarak ancak bunu yapabiliyoruz, o yüzden diğer öğrencilere de çalışmalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Furkan Selim Güvenç  ve Nazlı Koska, okul birincisi oldukları ve karne hediyesi olarak bisiklet aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler. 

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler