Gaziantep'te okul kantinleri denetlendi

Gaziantep'te okul kantinleri denetlendi

​Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde faaliyet gösteren okul kantinlerinde gıda denetimi yapıldı.

Şehitkamil ilçesindeki okullarda bulunan kantinler Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendi. Okul kantinlerine yönelik denetimlerin yıl boyu periyodik olarak süreceği belirtildi.

Şehitkamil Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından okul kantinlerine yönelik denetimler okulların açılmasıyla başladı. Zabıta ekipleri, iş yeri açma-işletme ruhsatı, ürünlerin fiyat tarifesi, ürünlerin son kullanım tarihi, genel temizlik, hijyen, iş kıyafeti, yasaklı ürünlerin satışı, kantin mutfağında uyulması gereken kurallarla ilgili kapsamlı bir denetim gerçekleştiriyor.

Kantinlerde bulunan her ürün titizlikle incelenirken, denetlemelerin yanı sıra kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar konusunda bilgilendirmeler de yapıldı. Ekipler, kurallara uymayan kantin işletmelerine de cezai işlem uyguladı.

Kantin işletmecileri ise, denetimlerin kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu dile getirirken, öğrenci velileri ise çocuklarının sağlıklarının her şeyden önemli olduğunu ve denetimleri çok olumlu bulduklarını, yaşanabilecek sıkıntılı durumun yapılan denetimler sayesinde önceden önlenebileceğini söyledi.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.