Gaziantep’te okuma yazmayı öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar

Gaziantep’te okuma yazmayı öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar

Gaziantep’te okuma yazma kurslarına katılan kadınlar, çocukluklarında öğrenemedikleri okuma yazmayı yıllar sonra öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Okuma Yazma Seferberliği" kapsamında Gaziantep’te de çeşitli okullarda ve tesislerde kurslar açıldı.

Bu kapsamda merkez Şahinbey Belediyesi tarafından açılan okuma yazma kurslarına katılan kadınlar, yıllar sonra okuma yazma öğrenmenin sevincini yaşıyor. İlçede hemen her mahallede açılan sosyal tesislerde ve gençlik merkezlerinde açılan okuma yazma kurslarına kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Okuma yazma seferberliği ile birlikte Şahinbey ilçesinde bu güne kadar 20 bin 678 kadın, yıllar sonra okuma yazma öğrenmenin sevincini yaşıyor.

Dinimizin ilk emrinin "Oku" olduğunu hatırlatan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu kapsamda belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyledi.

Tahmazoğlu, "Sosyal tesislerimizde birçok dalda kurs veriyoruz. Bunlardan en önemlisi ise okuma ve yazma kursudur. Özellikle de bayanların okumayı öğrenip yazabilmelerini istiyoruz. Onların yaşadığı sıkıntıları biliyoruz ve elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz." dedi.

Şahinbey Belediyesi’ne bağlı sosyal tesislere okuma yazma öğrenmek için gelen kursiyerler bu kursla birlikte hayatlarının bir çok alanında önemli değişikler olduğuna dikkat çekerek, kendilerine bu imkânı sunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.