Gaziantep’te PKK operasyonu: 11 gözaltı

Gaziantep’te PKK operasyonu: 11 gözaltı

Gaziantep’te PKK adına faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle 11 kişi düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Gaziantep’te PKK'ye yönelik insansız hava aracı desteğiyle düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının kararıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK adına kentte faaliyette bulunan kişilere yönelik çalışma başlattı. Çalışma sonunda polis tarafından isim ve adresleri belirlenen kişilere yönelik operasyon gerçekleştirildi.

İnsansız hava aracı ve özel harekâtçıların katılımıyla düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çeşitli suç aletleri ele geçirildi.

Gaziantep'te göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 kişi tutuklandı

Öte yandan, Gaziantep'te göçmen kaçakçılığı ve rüşvet almak suçlamasıyla gözaltına alınan 3'ü kamu görevlisi 7 kişiden 6'sı tutuklandı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, ‘Fırat Kalkanı Harekatı’ ile IŞİD’den temizlenen  Cerablus'a geçişin sağlandığı  Karkamış Sınır Kapısı'ndan rüşvet karşılığı  Suriye'ye insan geçirdikleri saptanan 3'ü kamu görevlisi 6 kişinin tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, “Karkamış İlçemiz sınır kapısında her türlü yolsuzluk faaliyetinin önlenmesine yönelik İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, sınır kapısından yasadışı yollarla ülkemize ve Suriye’ye insan geçirdikleri ve karşılığında rüşvet aldıkları iddia olunan şahıslar, 3 ay süren takip sonucu düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde yakalanmışlardır.”denildi.

Yakalanarak gözaltına alınan şüphelilerin üstlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda 25 bin 500 dolar, 14 bin 700 TL ve 7 bin 500 Suriye poundu ele geçirildiği belirtilen açıklamada, ‘rüşvet almak ve göçmen kaçakçılığı yapmak suçlarından’ adliyeye sevk edilen 2’si gümrük personeli olmak üzere 3 kamu görevlisi ile 4’ü Suriye uyruklu 7 kişiden 6’sı tutuklandı.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.