Gaziantep'te ramazan ayında denetimler sıklaştı

Gaziantep'te ramazan ayında denetimler sıklaştı

Gaziantep'te ramazan ayı dolayısıyla fahiş fiyat uygulamalarının önüne geçmek ve vatandaşların sağlıklı gıda maddeleri tüketmelerini sağlamak amacıyla denetimler artırıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, ramazan ayında vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmeleri amacıyla fırın ve baklava imalathanelerinde gıda denetiminde bulundu.

Ramazan ayı dolayısıyla denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, vatandaşların sağlıklı gıda maddeleri tüketmelerini sağlamak amacıyla pide fırınları, baklava imalathaneleri ile simit ve poğaça üreten firmalarda denetimlerini yoğunlaştırdı.

Fiyat etiketi, gramaj ve hijyen konuları başta olmak üzere çeşitli hususlarda denetim yapan ekipler, işletme ruhsatlarının dışında çalıştırılan personelin hijyen belgelerini de kontrol etti. Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde faaliyet gösteren toplam 206 işyerinde gerçekleştiren denetimlerde, belirtilen standartlara uymayan 84 firmaya ise cezai işlem uygulandı.

Yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkan Vekili Dr. Cafer Yılmaz, özellikle ramazan ayında tüketilen gıda ürünlerini üreten firmalar başta olmak üzere kentte denetimleri artırdıklarını söyledi.

Yılmaz, "Ramazan ayında fahiş fiyat uygulamalarının önüne geçmek ve halk sağlığını tehdit eden ürünlerin tespiti için kent genelinde denetimlerimizi sürdürüyoruz. Şube müdürlerimizin de bizzat katıldıkları denetimlerde Gaziantep halkının huzurlu bir Ramazan geçirmeleri için zabıta teşkilatı olarak, yasalar çerçevesinde titiz ve çözümcü bir çalışma sergiliyoruz." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.