Gaziantep'te sokak hayvanlarına yiyecek bırakıldı

Gaziantep'te sokak hayvanlarına yiyecek bırakıldı

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında bazı iş yerlerinin kapanması ve vatandaşların dışarıya çıkmaması nedeniyle sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlandıkları için aç kalma riski ile karşı karşıya kalıyor.

Şahinbey Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsamında beslenme imkanları azalan sokak hayvanlarına mama desteğinde bulundu. Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri, özellikle kırsal alanlarda yaşayan sokak hayvanlarına mama ve su bıraktı.

Coronavirus salgınının insan hayatını olduğu gibi sokak hayvanlarının hayatını da olumsuz etkilediğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye olarak bu zor günlerde sokak hayvanlarını unutmadıklarını söyledi.

Tahmazoğlu, "Ekiplerimiz, ilçemizin muhtelif yerlerinde bulunan beslenme noktalarının periyodik temizlik ve dezenfektasyonlarını yaparak sokak hayvanlarının mamalarını ve sularını koydu. İlçe merkezinin dışında, kırsal alandaki sokak köpeklerine mama ve su verildi. Coronavirus sadece insanları değil hayvanları da olumsuz etkiledi. İş yerlerinden ve duyarlı vatandaşlar tarafından beslenen sokak hayvanlarının bu zorlu süreçte sıkıntı yaşamamaları için böyle bir uygulama yapıyoruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.