Gaziantep'te Suriyeli ebeveynlere öğrenme becerisi kazandırılıyor

Gaziantep'te Suriyeli ebeveynlere öğrenme becerisi kazandırılıyor

Gaziantep Üniversitesi "AB Eğitim ve Gençlik Programları" projeleri kapsamında Suriyeli çocukların eğitim sorununun çözülebilmesi amacıyla mülteci ebeveynlerine öğrenme becerileri kazandırılıyor.

Gaziantep Üniversitesi'nin koordinatörü olduğu, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından "Erasmus Plus KA2 Stratejik Ortaklık Projeleri" kapsamında finanse edilen "Çocuklarının Eğitimle İlgili Sorunlarına Çözüm Sağlamak Amacıyla Mülteci Ebeveynlere Öğrenme Becerileri Kazandırma Projesi" kapsamında Suriyeli ebeveynlere ve mülteciler üzerine çalışan uzman ve eğitmenlere yönelik etkinlik düzenlendi.  

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesinin proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Çapan, proje kapsamında mülteci ebeveynlerin okul çağındaki çocuklarının eğitim hayatına daha aktif ve verimli bir şekilde katılımlarını sağlamak amacıyla bir eğitim modülü hazırlandığını söyledi.

Çapan, "Eğitim modülümüzün uygulamadaki yansımalarını görmek amacıyla belirlenen pilot okullarda odak grup çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bu etkinlikte hem odak grup çalışmalarına katılan ebeveynlerimizle deneyimlerini paylaşmak hem de daha fazla Suriyeli ebeveyne ulaşmak için bir çoğaltıcı etkinlik düzenledik. Geniş çaplı katılım ile bu modüle ne kadar ilgi duyulduğunu ve bu tür çalışmalara ne kadar ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha görmüş olduk." dedi.

Bu eğitim modülünün yaygınlaştırılması ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini ve ulusal ve proje ortağı ülkelerde birçok kurum ve kuruluşun bu eğitim modülünü uygulamak için heyecanlı olduğunu dile getiren Çapan, bu noktada desteklerini esirgemeyen proje ortaklarına teşekkür etti.  

Gaziantep Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Yıldırım ise projenin katkısına dikkat çekerek, Suriyeli ebeveynlere yönelik hazırlanan bu projeyi kurum olarak önemsediklerini ve destek verdiklerini belirtti.

Yıldırım, "Bu etkinlik yoluyla Suriyeli ebeveynlere şunları söylemek istiyorum, ülkenizi yeniden inşa etmek için çocuklarınıza ve eğitimlerine dikkat edin, bunun için bir çaba gösterin. Bu proje sizlerin güçlendirilmesi, sosyal uyumun desteklenmesi ve yeterli kararlar almanız açısından çok önemli bir projedir. Bu nedenle projeyi hayata geçiren başta Gaziantep Üniversitesi proje ekibine, siz değerli katılımcılara ve diğer ortaklara teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te kendi kurumları bazında mültecilere yönelik olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Yıldırım, proje kapsamında oluşturulan eğitim modülünün kendi sosyal merkezlerinde uygulanmaya başlayacağını ifade etti.

Suriyeli ebeveynlerin oldukça ilgi gösterdiği ve önemli paylaşımların yapıldığı etkinlik, odak grup çalışmalarına katılan Suriyeli ebeveynlere katılım belgelerinin takdimi ile sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler