Gaziantep’te süt üreticilerine süt soğutma tankı dağıtıldı

Gaziantep’te süt üreticilerine süt soğutma tankı dağıtıldı

Gaziantep’te “Sütümü Soğutuyorum, Değerini Arttırıyorum Projesi” kapsamında süt üreticilerine, sütün korunması ve kalitesini arttırmak amacıyla 30 adet 300 litrelik süt soğutma tankı dağıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından kentteki süt üreticilerine süt soğutma tankları düzenlenen törenle verildi.

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) düzenlenen törende konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, pandemi süreciyle birlikte sağlıklı yaşamın öneminin arttığını belirterek bu projenin sağlıklı toplum açısından sütün temel gıdalardan biri olarak değerinin daha da artması için önemli olduğunu söyledi.

Belediyeciliğin ekmeğe süt taşımak, halkın yollarıyla, kalkınma planlarıyla, yerleşim düzeniyle elindeki lokmaya lokma katmak ve daha iyi hayat sunmak olduğunu ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da bölge kaynaklarının korunması için yapılan bu proje için teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de hayvan yetiştiricilerine destek vermek için süt soğutma tankı dağıttıklarını söyledi.

Şahin, “Bütün doğa ve canlılar bize emanet. Bu ekosistemi bozduğumuz zaman bugün ‘Coronavirus’ dediğimiz, yarın başka bir şekilde hayatımızı olumsuz etkileyecek şeylerle karşı karşıya kalıyoruz. Bu ekosistemi korumak zorundayız. Pandemiden sonra kurulan dünyada gıda güvenliği en önemli konu. Toprağı, suyu ve havayı korumak, gıdayı güvenli bir şekilde iletmek zorundayız. Kendi kendimize yetmeliyiz. İnsanları şehirleştirdiğimiz zaman hayat bozuluyor. Köydeki yaşamı sabit tutabilmek için gençlerimizin oralardaki yaşamına kalite götürmemiz lazım. Şehre gelme ihtiyacı hissetmemesi lazım. Bunların hepsi bir bütündür.” dedi.

Antep peynirinin yeterince tanınmadığını belirten Şahin, Antep peynirinin, mozerella peynirinden bir farkının olmadığına dikkat çekerek, “Peynirimiz çok lezzetli ama bu peynirimizi markalaştırıp dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Üretimimizi çoğaltmamız lazım. Bu tank binlerce insanın istihdamı ve toprağın rahatlaması demek.” ifadelerini kullandı.

Programda süt üreticileri adına konuşan Kudret Bulut Yekta, tank sayesinde sütün kalitesini koruyarak mandıraya ulaştıracaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından süt üreticilerine süt soğutma tankları dağıtıldı.

Törenin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sıraç Ekin, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Ayhan Sarı ve Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, tarım, gıda, hayvancılık ve yöresel ürünlerin; yetiştiriciliği, üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi konusunda üreticiye eğitimler verilmesi amacıyla iş birliği protokolünü imzaladı.

İş birliği protokolü ile Büyükşehir Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek olan eğitimlerle il içinde üretimi yapılan tüm tarımsal ürünler hakkında çiftçilere modern üretim teknikleri, budama, toprak işleme teknikleri, modern sulama yöntemleri, hastalık ve zararlı mücadelesi, biyolojik mücadele, biyoteknik mücadele yöntemleri ve alternatif ürün üretim teknikler öğretilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler