Gaziantep’te tarihi mahallelerdeki evler onarılıyor

Gaziantep’te tarihi mahallelerdeki evler onarılıyor

Gaziantep’te tarihi mahallelerde başlatan sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında onarılan evler ile tarihi mahalleler tarihi görünümüne kavuştu.

Günümüzde yok olmaya yüz tutmuş 'mahalleli olma' kültürünün yeniden yaşatılması için Gaziantep’teki tarihi mahallelerde başlatılan sokak sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı.

Daha sağlıklı ve yaşanabilir mekanlar haline getirmek ve kentin eski mahallelerini turizme kazandırmak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu Daire Başkanlığı, şehrin tarihi mahallelerinde sokak sağlıklaştırmalarına devam ediyor.

Tarihi Seferpaşa ve Düğmeci mahallelerinde başlatılan sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında tüm evlerin çatıları, sokağa bakı veren tüm cepheleri, bahçe duvarları, kapıları, pencere doğramaları ve cumbaları yenilenerek bakım onarımı yapıldı.

Mahallelerdeki mevcut asfalt döşeme kaldırılarak yerine hem özgün, aynı zamanda doğa dostu doğal taşlar ile yenilenerek daha sağlıklı bir mahalle alt yapısı oluşturulurken, aydınlatma elemanları ile günümüz gelişen teknolojisi doğrultusunda, elektrik, telefon, internet vedoğal gaz hatları da yenilendi.

Yaılan çalışmalarla, mahallenin kültürüne, örf-adet ve geleneklerine uygun kentsel tasarım üniteleriyle de komşuluk ve mahallelilik bilincinin arttırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Eski Antep evlerinden oluşan Düğmeci Mahellesi, Gaziantep Kalesi’nin hemen güney batısında kent merkezini kaleye bağlayan stratejik bir konuma sahip olan Kahyaoğlu, Düğmeci, Karakoca, Eski Postahane ve Ömeriye Cami sokaklarından meydana geliyor.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.