Gaziantep'te tasarım beceri atölyesi kursiyerleri sertifikalarını aldı

Gaziantep'te tasarım beceri atölyesi kursiyerleri sertifikalarını aldı

Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen "Tasarım Beceri Atölyesi Eğitimleri" kursuna katılan öğretmenlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Milli Eğitim Bakanlığının, "2023 Eğitim Vizyonu" kapsamında ilkokul, ortaokul ve liselerde faaliyete geçirilen tasarım beceri atölyelerinde görev alacak olan öğretmenlere yönelik düzenlenen "Tasarım Beceri Atölyesi Eğitimleri" kursuna katılan öğretmenler, sertifikalarını düzenlen törenle aldı.

Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, bilgiyi ezberleten değil, bilgiyi severek öğreten ve aynı zamanda düşündürerek geleceğe algı üreten yeni bir nesil yetiştirmek istediklerini söyledi.

Öğretmenlere bilgiyi ezberletmek yerine sevdirerek, düşündürerek öğretmeleri tavsiyesinde bulunan Gür, "Ezberleten değil, çünkü ezber bilgi çok kısa sürede eskiyor. İki açıdan tehlikeli; 1900'lü yılların başına kadar ortalama olarak bilginin ömrü 4-5 yıl iken şu anda günlere düştü. 2020 yıllarının sonunda bilgimizin yarılanma ömrü 0.2 yıl, yani 72 gün. Sizin verdiğiniz ezber, bir bilgi 72 gün sonra demode olacak. Biz bilgiyi ezberletmeyeceğiz tam tersine düşündürerek bilgi etme yollarını çocuklarımıza öğreteceğiz." dedi.

Gaziantep Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Özmantar da projede yer almaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Özmantar, "Hem Gaziantep Eğitim Fakültesi hem de Gaziantep Üniversitesi olarak yarınlarımızı emanet ettiğimiz, yarınlarımızın inşa mimarı olan sizlere yapabileceğimiz katkının niteliği, mahiyeti ne olursa olsun yer almaktan çok mutluluk, gurur duyacağız. Eğitimlerin sadece bu iki haftalık sürede kalmasını istemiyoruz. Bu eğitimleri yıl içine yaymak istiyoruz. Niyetimiz, bu 'Tasarım Beceri Atölyeleri' bundan sonra yapacağımız zamana yayılmış, uzun soluklu, katma değeri yüksek ve ürüne dönüşecek çalışmaların sergilendiği bir projenin ilk adımları olsun istiyoruz. Sadece ilimiz için değil, Türkiye çapında da örnek gösterilecek, ilham verecek başkalarının da 'ne yapabilirim'  arayışına yöneltecek türden önemli bir adım olacağı kanaatindeyiz." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Rüstem Yanar da merkez olarak uzun yıllardan beri eğitim ve kurslar açtıklarını ama ilk defa bu kadar geniş bir kitleye eş zamanlı olarak eğitim verdiklerini belirterek, bu süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise MEB'in "2023 Eğitim Vizyonu" kapsamında hedefler koyduklarını söyleyerek, bu konuda projeler geliştirmeye gayret ettiklerini ifade etti.

Üniversitelerle iş birliği yapmaya başladıklarını anlatan Mete, çalıştaylar düzenlediklerini ve buradan çıkan raporları değerlendirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Üniversitelerin genç kadrosu var. Operasyonel gücü çok yüksek. Biz de istekli, gelişime ve yeniliğe açığız. Yapacak çok işimiz var. Sizlerin gözlerindeki ışığı gördük. Bu eğitimin temel kazançlarından biri üniversite ve okulları buluşturmaktı. Bu proje başlangıç oldu. Yarınlarımızı inşa eden öğretmenlerin potansiyellerini keşfetme imkanı ortaya çıktı. Öğretmenlerin yeniden üniversite ortamında bulunması çok iyi oldu. Bu proje, çocuklarımızı hayata hazırlayan donanımlı öğretmenlerimizin sayısının artması bakımından bir başlangıç olacak."

Konuşmaların ardından kursta eğitim veren akademisyenlere ve iki hafta boyunca 15 ayrı programda eğitim alan 340 öğretmene sertifikaları verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.