Gaziantep'te Temassız Oyun Şenliği düzenlendi

Gaziantep'te Temassız Oyun Şenliği düzenlendi

Coronavirus (Covid-19) sürecinde eğitim çalışmalarında temassız oyunların öne çıktığını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlık olarak temassız oyunlar üzerine çalışma yaptıklarını ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Temassız Oyun Şenliği” etkinliği gerçekleştirildi.

Masal Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe video konferans yöntemiyle katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, etkinlikteki katılımcıları, öğrenci ve öğretmenleri selamladı.

Kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilirken, Bakan Selçuk’un tanıttığı projeyle Gaziantep’te hayata geçirilen "Temassız Oyun Şenliği”nde öğrenciler doyasıya eğlendi.

Şenliğe katılanlara hitap eden Bakan Selçuk, Gaziantep'te öğretmen ve öğrencilerle temassız oyunlar konusunda çok güzel bir etkinliğin yapıldığını ifade etti.

Selçuk, “Böylesine zorlu ve sağlık açısından sıkıntılı günlerde dünyanın bütün ülkelerinde Covid-19 salgını dolayısıyla yaşanan problemli bir dönemde sizlerin bir güneş gibi açacak projelerle uğraşıyor olmanız ve bunları hayata geçirmeniz gerçekten çok önemli. Bu etkinliğin bizim açımızdan çok büyük bir kıymeti var.” dedi.

“Oyun bizim eğitimde kullandığımız en güzel metot”

Temassız oyunlar üzerine çalışma yaptıklarına işaret eden Selçuk, “Biz böyle bir süreci nasıl yönetelim konusunda ekip arkadaşlarımızla konuşurken ve onların da tavsiyeleri sonucunda temassız oyun konusunu öne çıkardık. Çünkü oyun bizim en önemli aracımız, oyun bizim eğitimde kullandığımız en güzel metot. O yüzden de oyun vasıtasıyla hijyen kurallarını ve uzaktan eğitimle ilgili bazı hususları paylaşıyor olmak bizi çok rahatlatıyor. Çocuklarımıza doğrudan doğruya akademik bir içerik yerine oyun vasıtasıyla paylaşımda bulunmak hepimizi rahatlatıyor. Katkı veren akademisyen arkadaşlarımız var, onlara teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz inanılmaz sahiplendi. Emin olun Türkiye'nin her yerinden 'Merhaba' diyorlar. Temassız oyunlar yapılıyor ve bu bizleri çok mutlu ediyor. Sizin de böyle bir işe ve etkinliğe sahip çıkmanız her zaman olduğu gibi çok mutlu etti. Orada çocuklarımızın mutluluğu, öğretmenlerimizin sevinci ve buluşmanın tadı hepimize gerçekten büyük bir mutluluk veriyor. Hepinizi kutluyorum. Umutsuzluğa yer yok.” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise tekrardan sevgiyle kucaklaşmak için maske, mesafe, temizlik kurallarına uyulması gerektiğini hatırlattı.

Şahin, “Hep birlikte Türkiye’de ilk kez temassız oyun dediğimiz özel bir çalışmadayız. Çok özel bir dönemden geçiyoruz. Virüsle mücadele ederken bir taraftan da hayat devam ediyor, okullar açıldı. Oyun yalnızca oyun değil. Çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Zihinsel gelişim sadece kitaplarla olmuyor, oyunda bu gelişimi geliştiriyor. Size öğretmemiz gerekenleri oyun tekniği ile verebiliyoruz. Aynı zamanda sosyalleştiriyor, hepimiz bir aradayız. Bu eğitici öğretimle hem duygusal hem fiziki olarak bizi geleceğe hazırlıyor. Temassız olması bu dönemin yaşadığı en büyük soruna karşı bir fırsat veriyor.” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de 4 gün boyunca öğretmenlere temassız oyunlar hakkında eğitimlerin verildiğini bildirdi.

Çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katıldığı etkinlikte, okul öncesi ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencilerinin maske, sosyal mesafe ve kişisel temizlik koşullarını kolayca içselleştirip okula eğlenceli, sağlıklı ve mutlu şekilde başlayabilmeleri amacıyla hazırlanan oyunlar hakkında Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Erdoğan tarafından eğitim verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler