Gaziantep'te umreye gidecek öğrencilere seminer verildi

Gaziantep'te umreye gidecek öğrencilere seminer verildi

​Hac ve umre ibadetinin önemine dikkat çeken Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, hac hazırlığının sadece yol hazırlığıyla sınırlı kalmaması gerektiğini, zihin hazırlığının da önemli olduğunu söyledi.

Gaziantep’te düzenlenen umre ödüllü “40 Hadis 40 Yorum” yarışmasında dereceye giren 164 öğrenci, umre öncesi düzenlenen bilgilendirme seminerine katıldı. 

Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Şahinbey Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirilen umre ödüllü "Kitap Okuma Yarışması" ve “40 Hadis 40 Yorum” yarışmasında sınava giren ve sınavda dereceye giren 164 öğrenci, umreye gidecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen “40 Hadis 40 Yorum” dersinden sınava girerek okullarında dereceye giren 164 öğrenci umre ziyareti öncesi bilgilendirildi.

Şahinbey ilçesindeki 66 lisede “40 Hadis 40 Yorum” kitabından sınava giren 46 bin öğrenci içerisinde başarılı olan 164 öğrenciye kutsal topraklarda neler yapmaları gerektiği anlatıldı.

Bilgilendirme toplantısına Şahinbey Belediye Başkan Vekili Cuma Güzel, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin katıldı.

Seminerde öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Ahmet Çelik, umreye gidecek olan öğrencilerin oldukça şanslı olduklarını belirterek, hac hazırlığında sadece yol hazırlığı değil, zihin hazırlığının da çok önemli olduğunu belirtti.

Çelik, “Bu yapacağınız yolculuğa değer katacak olan şey zihin hazırlığıdır. Bu seminerleri de biz sizlerin zihnini bu yolculuğa hazırlamak için yapıyoruz. Kâbe, Hazret-i İbrahim’in sizler için temiz tuttuğu ve hazır ettiği yerdir. Bu nedenle Kâbe’yi kirletmekten uzak durun. Gönlünüz ve kalbinizle birlikte pırıl pırıl olun. Rabbimiz, Hazreti İbrahim’e Kâbe’yi temiz tutmasını söyledikten sonra insanları çağırmasını istiyor. Oraya gelen herkesi Allah’ın misafiri olarak bilin. Orada kimseyi incitmeyin. Birini incitirsen ev sahibini incitmiş olursunuz.” dedi.

“Okuma alışkanlığı kazandırıyoruz”

Şahinbey Belediye Başkan Vekili Cuma Güzel de bu tür projelerle öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırdıklarını belirterek, “Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğümüz ile birlikte düzenlediğimiz proje kapsamında 164 öğrencimizi umreye göndereceğiz. Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun dediği gibi amacımız; yeni yetişen gençlerimize kitap okuma alışkanlığını kazanmasıdır. Çünkü Türkiye genelinde okuma alışkanlığımız çok az. Ancak bunu arttırmak için Şahinbey Belediyesi olarak her ay öğrencilerimize kitaplar dağıtıyoruz. Dağıttığımız bu kitaplardan da sınava tabi tutuyoruz, sonrasında öğrencilerimizi çeşitli hediyelerle ödüllendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediyesi olarak öğrencilere bu güne kadar 2,5 milyon adet kitap dağıttıklarının anımsatan Güzel, “Bunun yanı sıra Şehreküstü semtindeki Şıh Meydanı’na Millet Kıraathanesi yaptık ve bu sayıyı arttıracağız. Buraya sadece öğrenciler değil her yaştan vatandaşlarımız da gelerek okuma alışkanlığı kazanacaklar. Umreye gidecek olan öğrencilerimize şimdiden hayırlı yolculuklar diliyorum.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.