​Gaziantep’te YKS’ye geç kalan öğrencilere ulaşım desteği

​Gaziantep’te YKS’ye geç kalan öğrencilere ulaşım desteği

​Gaziantep’te YKS’ye geç kalan öğrencilere, sınava yetişmeleri için ulaşım desteği sağlandı.

2018 yılında üniversiteye geçişte ilk olarak uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci gün oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sona erdi. Bu yıl adayların olası geç kalma problemlerine karşı sınavların yapılacağı okullara daha erken geldikleri görülürken, geç kalan öğrenciler için merkez Şahinbey Belediyesi tarafından ulaşım desteği verildi.

Dün olduğu gibi sınava girecek adaylar bugünde sabah erken saatlerden itibaren sınav merkezlerinin önünde toplandı. Sınava bazı adayların aileleri ile birlikte geldiği görüldü. Öğrenciler kadar ailelerinin de heyecanlı olduğu gözlendi.

Saat 09.00’dan itibaren adaylar kimlik ve güvenlik kontrollerinden geçerek salonlara alındı. Adayların bir kısmı sınavın yapılacağı binalara beklemeden girerken, bazı adaylar ise sınav saati yaklaşana kadar dışarıda gölgeliklerde oturmayı tercih etti.

Sınava girecek adayların düne göre olası geç kalma problemlerine karşı sınavların yapılacağı okullara daha erken geldikleri görülürken, yine de bazı adaylar sınava son anda yetişti. 10.15'te başlayan sınav 180 dakika sürdü.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda sınav saat 10.15’te başlamasına rağmen ÖSYM tarafından açıklanan ve saat 10.00’dan sonra adayların sınav salonuna alınmama kuralına takılmamaları için sınava geç kalan ve sınava gecikme korkusu yaşayan öğrencilere Şahinbey Belediyesi tarafından ulaşım desteği verildi.

Sınava girmek için okullarına gelen öğrenciler ve sınava gecikme kaygısı yaşayan öğrenciler bu anlamlı hizmetten dolayı belediye yetkililerine teşekkür etti.

YKS'nin üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise öğleden sonra yapılacak ve adaylara 80 soru sorulacak. YDT, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.