Gaziantep’te yüksek konut fiyatları sorunu çözüm bekliyor

Gaziantep’te yüksek konut fiyatları sorunu çözüm bekliyor

​Gaziantep’te düzenlenen Altyapı Kuruluşları Koordinasyon Merkezi bilgilendirme toplantısında, kentte son zamanlarda fiyatları artan konut fiyatları konusu ele alındı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Altyapı Kuruluşları Koordinasyon Merkezi’nin (AYKOME) toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ile kentteki müteahhitler katıldı.

Büyükşehir Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda, kentte oluşan konut taleplerinin giderilmesi için yapılan çalışmalar konuşulurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de konuşmasında, söz konusu sorunun çözümünün modellenmesi gerektiğini belirtti.

Gaziantep’te yaşanan konut fiyatlarındaki artışlara dikkat çeken Şahin, konutlardaki talep artışlarının sorun oluşturduğunu ifade etti.

 “Yeni sisteme göre şehirlerimizi planlamamız lazım”

Şehir ekonomisinin çok önemli olduğunu belirten Şahin, “Çok zor bir dönemden geçtik. Bizim yanı başımızda koca bir kaos var ama her türlü sıkıntıya rağmen büyümeyi başardık. Düşünerek sağlıklı büyümemiz lazım. Pandemide Cumhurbaşkanının başkanlığında ülkemizi pozitif ayrıştırdık. Bugün yeni bir dünya kuruluyor. Bu yeni sisteme göre şehirlerimizi planlamamız lazım. Şehir ekonomisi çok önemli. Bu salon yani sizler çok önemlisiniz. Bu kadar gayrete bu kadar emeğe rağmen biz neden üzüm yiyemiyoruz. Geldiğimiz noktada bu kadar sıkıntıya rağmen diğer şehirlerde yaprak kımıldamazken şehri şantiyeye çevirdik. Önümüze bakmamız lazım. Ama önümüzde büyük bir sıkıntı var. Şehrin konut ihtiyacının giderilmesi gerekiyor. Her modele hazır ve açığız. Bugün konutta 1’e 26 talep var. Bu orta ve alt gelir grubunun çok büyük bir konut açığı olduğu anlamına geliyor, bunu modellememiz lazım. Bunu modellendirirsek vatandaşın mutluluğu, refahı artacak, herkes kazanacak. Herkesin kazandığı bu modeli nasıl kazanacağız? ‘Bu kadar çalışmaya rağmen bu sorunları yaşamamızın nedeni nedir?’ bunu sorup beraber çözeceğiz.” dedi.

İLKHA


Gaziantep’te yüksek konut fiyatları sorunu çözüm bekliyor

Gaziantep’te yüksek konut fiyatları sorunu çözüm bekliyor

Gaziantep’te yüksek konut fiyatları sorunu çözüm bekliyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler