Geleceğimizi şuurlu nesiller kurtaracak

Geleceğimizi şuurlu nesiller kurtaracak

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır'ın ve Türkiye'nin geleceğinin şuurlu ve eğitimli nesillerden geçtiğine dikkat çekerek bu konuda herkese sorumluluk düştüğünü söyledi.

Diyarbakır merkez Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Milli Birlik Cemiyeti Diyarbakır İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Gençlik Ve Yerel Yönetimler” konulu söyleşiye katıldı.

Konuşmasında, birlik ve beraberliğe dikkat çeken Beyoğlu,"Cenab-ı Allah, Asr süresinde, 'Asra yemin olsun ki insanlar ziyandadır. Ancak iman edip salih amel işleyerek hakkı ve sabrı tavsiye edenler hariç. Onlar kurtuluşa erenlerdir.' diye buyuruyor. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Müslüman şuurlu olmakla mesuldür. Hakkı ve sabrı tavsiye etmelidir. Birbirlerinin aleyhinde davranmamalıdır. Dünyaya baktığımızda küffar, Müslümanlara karşı birleşmiş. Müslüman olmayınca kendi aralarında kavga ediyorlar ancak söz konusu Müslümanlar olunca kendi aralarındaki kavgayı bırakıp Müslümanlara saldırıyorlar. Kavga edersek hepimiz yara alırız. İslam’a ve Türkiye'ye zarar veririz." dedi.

"Bu gençlere sahip çıkarsak geleceğimiz kurtulur"

Diyarbakır'a sahip çıkılması halinde toplumun yarınlarına ışık tutacak potansiyele sahip genç bir kitle olduğunu belirten Beyoğlu, “Çok ciddi bir genç nüfusumuz var. Bugün sahip çıkamazsak İslamiyet’i ve insanlığı anlatıp iyi yetiştiremezsek liseden sonra canavara dönüşebilirler. Uyuşturucunun, terörün, çetelerin tuzağına düşebilirler. Bundan hepimiz sorumluyuz. Sahip çıkarsak çok değil 20 yıl sonra Diyarbakır yeniden sahabeler şehri kimliğine layık hale gelir.” ifadelerini kullandı.

Beyoğlu, “Çocukları sosyal medya ve internetten kurtarıp zaman ayırırsak geleceği kurtarmış oluruz. Vatan, İslam ve insan sevgisi aşılayalım. Şuurlu, eğitimli nesiller yetiştirelim. İşte o zaman şehrimizi de ülkemizi de kurtaracak gücümüz olur. Peygamber Efendimiz tek başına başladı, sonra İslam dalga dalga büyüyerek bugüne geldi. Biz de başarabiliriz. Sevgi, şefkat ve güzel hasletlerle yaklaşalım. Kardeşliğimizi bu şekilde büyütebiliriz. Müslümanı Müslümana kırdırtmayalım. Sorunlarımızı sosyal medyada değil kendi içimizde konuşarak çözelim insanları kazanmış oluruz. Aksi takdirde kendimize de davamıza da zarar vermiş oluruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.