Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak istiyoruz

Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak istiyoruz

Gaziantep'in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeşili ve doğayı çok önemsediklerini belirterek, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak istediklerini söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldiği günden bu yana Şahinbey ilçesinde yaptığı park ve ağaç dikimi çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştirdiklerini belirterek, 2009 yılında göreve geldiğinde her mahalleye park ve sosyal tesisi yapma hedefiyle yola çıktıklarını ve Şahinbey ilçesine 609 parkın yanı sıra milyonlarca ağaç dikimini ve dağıtımını sağladıklarını söyledi.

2009 yılından bu yana bir milyon 438 bin 166 adet ağaç dikimi, 2 milyon 64 bin 345 ağacı da dikilmek üzere vatandaşlara dağıttıklarını belirten Tahmazoğlu, göreve geldiği günden bu yana daha yeşil bir Şahinbey için toplamda 609 adet park yapımı, 3 milyon 502 bin 511 adet ağaç dikimi ve dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yeşili ve doğayı çok önemsediklerini belirten Tahmazoğlu, "Göreve geldiğimiz günden bu yana Şahinbey'imizi ve Gaziantep'imizi çok daha yeşil bir alan yapmak için ciddi bir mücadele verdik ve mücadelemiz devam ediyor. Göreve ilk geldiğimizde yaptığımız işlerden önemli bir tanesi de ormanlık alanları çoğaltmak oldu. 8 milyon 39 bin 757 metrekarelik alanı ağaçlandırarak şehrimizin nefes almasını sağladık. Bunun dışında bir milyon 700 bin metrekare alanla Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkımız başta olmak üzere, Şahinbey Parkı, Şelale Park, Akkent Parkımız gibi yaptığımız 609 parkla Şahinbey'imizi yeşillendirmeye devam ettik." dedi.

Şahinbey'i yeşillendirmek için çalışmalara vatandaşları da dâhil etmek için her yıl ağaç dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Tahmazoğlu, "Bu güne kadar 3 milyon 502 bin 511 tane ağacın dağıtımını ve dikimini gerçekleştirdik. Buradaki amacımız; daha yeşil bir Şahinbey ile Gaziantep'imizi yeşillendirmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmaktır. Çünkü ağaç olan yerde bereket, güzellik, yeşillik ve rahmet vardır." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.