Gelecek nesillerin yetişmesinde camilerin önemli yeri var

Gelecek nesillerin yetişmesinde camilerin önemli yeri var

​Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gelecek nesillerin yetişmesinde camilerin çok önemli yeri olduğunu söyledi.

Gaziantep’te, merkez Şahinbey Belediyesi tarafından ilçenin yeni mahallerinden olan Yığmatepe Mahallesi’ne yaptırdığı caminin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gelecek nesillerin yetişmesinde camilerin çok önemli yeri olduğunu belirterek, şu ana kadar ilçeye 56 tane cami yaptıklarını ve 96 caminin de inşaatının devam ettiğini belirtti.

Cami yaptırmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten Tahmazoğlu, “Yığmatepe Mahalle’mizdeki yaşayan tüm vatandaşlarımız buradan faydalanacaklar. Camimiz 192 metrekare inşaat alanı üzerine kuruldu. Biz göreve geldikten sonra 56 tane cami yaparak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Ayrıca inşaatı devam eden 39 camimiz bulunuyor. Toplamda da 95 tane cami bizim dönemimizde hizmete girmiş olacak. Sadece burası değil, çevre mahallelerde de cami ve sosyal tesis inşaatlarımız sürüyor. Şahinbey'in her tarafını şantiyeye çevirdik. Şu ana kadar 120'nin üzerinde tesisi tamamladık ve 60 tanede inşaatı devam eden var. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda her mahalleye sosyal tesis, park, konut ve iş yeri gibi tesisler yapıyoruz. 'Destek ve dua sizden çalışmak bizden' dedik. Yaptığımız çalışmalarda da çok güzel eserler ortaya çıktı.”dedi.

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, yapılan çalışmadan dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederek, "Gaziantep, doğu ile batının mecrolduğu güzel bir ilimiz. Camilerin yanındaki Kur’an kursları, taziye evler ve sosyal alanlar insanları hayatla ahiret arasında birleştiren bu hizmetler çok önemli Rabbim vesile olanlardan razı olsun ve Yığmatepe Mahallemize camimiz hayırlı olsun."ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediyesi'nin her zaman yanlarında olduklarını belirten Yığmatepe Mahalle Muhtarı Yusuf Albayram da "Öncelikle Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na köyümüze yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Kendisi bir dediğimizi de iki etmiyor. Bizler ne istesek imkanlar çerçevesinde yerine getiriyor. Köyümüze yapmış olduğu bu camiden dolayı kendisine ve ekibine bir kez daha teşekkür ederim."şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Yığmatepe Mahallesi Camiisi vatandaşların katılımıyla birlikte hizmete açıldı.

Yığmatepe Caminin açılış törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, çeşitli mahallelerden gelen muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Yığmatepe Camii 192 metrekare alan üzerine inşa edildi. Zemin ve birinci kat olmak üzere 2 kattan oluşan Yığmatepe Köyü Camiine aynı zamanda bir de imam odası yapıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.