Gençler Sabah Namazı’nda bir araya geldi

Gençler Sabah Namazı’nda bir araya geldi

Birçok ilde düzenlenen “Sabah Namazında Gençler Buluşuyor “ etkinliği, Aksaray’da da tarihi Ulu Camii’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte Mısır direnişine dikkat çekildi.

Aksaray’da düzenlenen “Sabah Namazında Gençler Buluşuyor “ etkinliği, tarihi Ulu Camisinde gerçekleştirildi. Gençler Sabah Namazından sonra Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Mısır’daki Müslümanların direnişi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

“Batının demokrasi ve özgürlük naraları anlamsızdır”

Basın açıklamasını okuyan Abdülkadir Eseroğlu, Mısır halkının oyları ile cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi’nin 2013 yılının temmuz ayında yapılan askeri darbe sonucu Sisi yönetimi tarafından zindana atıldığını hatırlatarak, “Başta ABD olmak üzere batılı devletlerin desteğiyle gerçekleşen bu darbe batının demokrasi, özgürlük ve eşitlik söylemlerinin ne kadar sahte ve anlamsız olduğunu da bütün dünyaya gösterdi. Mursi’nin devrilmesi için Sisi’ye destek yarışına giren Suud, Birleşik Arap Emirlikleri gibi devletler ise Âlem-i İslam’ın hangi zihniyete sahip yöneticiler tarafından yönetildiğini ortaya koydu.” Dedi.

Mursi ve arkadaşlarının ilk günden itibaren Sisi cuntasına karşı direndiğini belirten Eseroğlu, “Rabia Meydanı’ndaki destansı direniş vasıtasıyla bütün Ümmet-i Muhammed’in yiğit evlatlarının, İhvan’ın kahraman gençlerinin hürriyet ve adalet için neleri göze alabileceklerini gördü.” İfadelerine yer verdi.

“ İslam ümmetinin birliği şart”

Eseroğlu basın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizler Türkiye’nin 40’a yakın ilinde sabahın bu saatinde bir araya gelen Türkiyeli gençler olarak başta Cumhurbaşkanı Mursi olmak üzere Mısır’ın kahraman devrimcileriyle gurur duyuyoruz. Artık Âlem-i İslam’ın geleceği, kaderi ortaktır. Kudüs’ün, Kahire’nin Şam-ı şerif’in geleceği aynı zamanda İstanbul’un, Konya’nın Diyarbakır’ın da geleceğidir. İçinde bulunduğumuz bu durumdan hep birlikte, saflarımızı sıkıştırarak yeniden kardeş olarak çıkmaktan başka da yolumuz yoktur.”

Gücün, zorbalığın hâkim olduğu bir dünya değil; adaletin, barışın, kardeşliğin hâkim olduğu bir dünya istediklerini belirten Eseroğlu,  “Bunun tek yolu da İslam’ın diriltici nefesidir. Ve dünya her zamandan daha çok bu nefese, ruha muhtaçtır. Alem-i İslam’ın dört bir tarafını kaplayan bu kara bulutlar mutlaka bir gün dağılacak ve Müslümanlar da dünyadaki diğer insanlar gibi hür bir şekilde yaşayacaklardır.”  Şeklinde basın açıklamasını sürdürdü.

Eser basın açıklamasını şöyle tamamladı: “Çağrımıza icabet ederek sabahın bu vaktinde burada toplandığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Allah’u Teâlâ zindanlardaki tüm mazlumların, Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Rabbimiz mazlumların acılarını, gözyaşlarını dindirsin. Bizlere İslam’ın, barışın, kardeşliğin, adaletin, gerçek hürriyetin hâkim olduğu günleri görmeyi nasip etsin.”  (Ömer Yıldırım-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.