Gençleri ifsat eden yılbaşı kutlamalarından uzak durulmalı

Gençleri ifsat eden yılbaşı kutlamalarından uzak durulmalı

Yılbaşı kutlamalarında ahlaksızlıkların yaşandığına dikkat çeken DİN-BİR-DER Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Kurt, dine ve ahlaka aykırı olan bu kutlamalardan Müslümanların uzak durması gerektiği uyarısında bulundu.

Yılbaşı kutlamalarına karşı toplumun farklı kesimlerinden uyarı ve tavsiyeler gelmeye devam ediyor. bir uyarıda DİN-BİR-DER Şanlıurfa Şubesinden geldi. Şube Başkanı Kurt, Müslümanların rotasının Brüksel veya Washington değil, Mekke ve Medine olduğunu söyledi.

Kurt, Müslüman'ın kendi ahlak yapısına sahip çıkması gerektiğini, Hazreti İsa’nın yılbaşında doğduğunu belirterek, Peygambere yakışmayan ahlak dışı hareketlerin sergilendiğini ifade etti.

Yılbaşında birçok haram davranışın sergilendiğini ifade eden Kurt, “3 tane takvim vardır. Birincisi Şemsi takvimdir. diğer ismiyle Rumi takvimdir. Güneş esasına dayalıdır. İkinci takvim Kameri diğer ismi ile Hicri takvimdir. Ay hesabına dayalı, ibadet özelliği vardır. Ramazan-ı Şerifin başlaması, hac aylarının girmesi ve Arafat vakfesinin zamanı konusunda bu takvim bize belirleyici bir gün verir. Üçüncü takvim Miladi takvimdir. Doğum esasına dayalı bir takvimdir. Hazreti İsa'nın doğum esasını alan bir takvim iddiası vardır ama bu tam tespitli değildir. Hristiyanların kendi kültüründen ortaya çıkan bir takvim sistemidir. Hristiyanlar ‘Peygamberimiz bu günde doğdu, biz bu günde onun doğum gününü kutlamaktayız.’ derler. Ama bunu yaparken Peygambere yakışmayan bir biçimde kötülükler sergilerler. İçki, kumar, dansöz ve fuhuş gibi birçok tahribatlar yaparak toplumu yozlaştıran kötülüğe sevk ederler. Gençliği ifsat eden birçok şey yapılır. Bu tamamen batı zihniyetidir.” dedi.

“Kim bir kavme benzerse onlardandır”

Kurt, “Bir Müslüman 'Ben Müslümansam kendi kültürümü Kur’an ve sünnetin yaşam tarzını bırakıp, bir Hristiyanın yapmış olduğu kötülüklere iştirak edemem.’ demeli. Resulallah, 'Kim bir kavme benzerse onlardandır.' buyurmuştur. İslam aleminde bir yozlaşma var. Özellikle Hristiyan kültürünün tesiri vardır ve birçok kesim tarafından bu kötülükler yapılıyor. Bu yapılanlar haramdır. İmana, dine ve ahlaka aykırıdır. Müslümanların bundan sakınması gerekir. Müslümanların rotası Mekke ve Medine'dir, Brüksel veya Washington değildir. Müslüman'ın kendi ahlak yapısına sahip çıkması lazım. Kafirlerin adetinden kaçması lazım.” şeklinde konuştu.

Müslümanları yılbaşı kutlaması yerine birçok ilde düzenlenen Mekke’nin fethi programına gitmesi gerektiğini belirten Kurt, şunları söyledi:
"Peygamber Efendimiz, Medine’ye hicret ettikten sonra Yahudilerin Aşura günü oruç tuttuğunu gördü. Sahabelere neden tuttuklarını sorunca Sahabeler, 'Bugün Hazreti Musa’nın denizden firavundan kurtulduğu gün hatırasına oruç tutuyorlar.' dedi. Peygamber Efendimzi, 'Biz Musa’ya onlardan daha yakınız.’ buyurdu. Peygamber Efendimizimiz, 'Biz de Muharrem ayının aşure gününde eğer yetişirsek iki gün oruç tutacağız.' diye buyurdu. Müslümanlar maalesef bu konu da gafil avlanmıştır. Belki de şuur konusunda zayıftırlar. Yılbaşının ahlaka ve dinimize zararı vardır. Bunlardan kaçınsınlar. Birçok il ve ilçemizde e Mekke'nin fethi kutlanıyor. Hristiyanların yılbaşı eğlencesine değil, Mekke’nin fethi programlarına gitmelerini tasfiye ediyorum.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.