Gıdaya yönelik organize sanayi bölgeleri kuruluyor

Gıdaya yönelik organize sanayi bölgeleri kuruluyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, gıdaya yönelik organize sanayi bölgelerinin kurulmasına başlandığını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Eğil Organik Tahıl Üreticileri Birliği ile Dicle Organik Meyve Üreticileri Birliği'ne destek sunma imza töreninde konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, gıdaya dönük organize sanayi bölgelerinin kurulmasına başlandığı müjdesini verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dünyada ve Türkiye'de büyük önem kazanmaya başlayan organik tarımın artırılması ve geliştirilmesi amacıyla 'Destek Bizden Üretim Sizden' sloganıyla kırsal kalkınma hamlesi başlattı. Kalkınma hamlesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Eğil Organik Tahıl Üreticileri Birliği ile Dicle Organik Meyve Üreticileri Birliği arasında destek protokolü imzalandı.

Eğil Organik Tahıl Üreticileri Birliği ile Dicle Organik Meyve Üreticileri Birliği başkanları, birlikler ve çalışmaları hakkında bilgi vererek, çiftçiler olarak daha önce bu kadar kapsamlı destek alamadıklarını vurguladı. Birlik başkanları desteklerinden dolayı Güzeloğlu'na teşekkür ettiler.

 'Türkiye'nin bütün üretim alanlarında ilk beşteyiz'

Eğil ve Dicle ilçelerinden katılım sağlayan çiftçilere yönelik hitapta bulunan Güzeloğlu, Diyarbakır'ın çok güçlü bir üretim merkezi olduğunu söyledi.

Güzeloğlu, "Şu andaki mevcut üretim potansiyelimizde Türkiye'nin tarımsal, bitkisel ve hayvansal üretiminde, bütün üretim alanlarında ilk beşteyiz. Her alanda bu iddiamızı gelecek her gün artırıyoruz. Silvan projemizde inşallah 2023'de, GAP Projesi'nden sonra Türkiye'nin en büyük ikinci dönüşüm sosyal kalkınma projesi, 8 baraj ve 23 sulama projesi ile 235 bin hektar alanı sulamaya açacağız. Gıda sanayinin altyapısında, gıdaya dönük organize sanayi bölgelerinin kurulması içen bugün çalışmaları başlattık. Gıdaya dayalı 2 organize sanayi bölgesinin imar, tahsis ve altyapı çalışmaları tamamlandı." dedi.

"Organik ürün sertifikasını ve ilk başlangıcın tüm giderlerini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi karşılayacak"

Organik ürün sertifikasını ve ilk başlangıcın bütün giderlerini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin karşılayacağını söyleyen Güzeloğlu, "Bugün sağlayacağımız katkılarla o çok güzel ve doğal ürünleri, organik olarak ürettiğimiz üzümleri sadece üzüm olarak satmayacağız. Üzüm suyu, pestil, şıra ve benzeri katma değerli ürünler üreteceğiz. Tam 4 yıldır bu proje bekliyor. Artık bizim beklemeye tahammülümüz yok! İnşallah yılsonundan önce hayata geçireceğiz. Organik ürün sertifikası, burada altını çizerek belirtiyorum bütün Diyarbakır'da Dicle ve Eğil'den başlayarak organik tarıma kim niyetleniyorsa onun sertifika ücretini ve ilk başlangıcın bütün giderlerini Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.