Göçmenleri taşıyan minibüs alev aldı: 17 ölü 36 yaralı

Göçmenleri taşıyan minibüs alev aldı: 17 ölü 36 yaralı

Iğdır'da göçmenleri taşıyan minibüsün alev alması sonucu 17 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı.

Iğdır-Kars Karayolu'nda göçmenleri taşıyan minibüsün aydınlatma direğine çarpıp alev alması sonucu 17 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı Kavşağı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İran sınırından Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçtikleri belirlenen Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu göçmenleri taşıyan 65 EP 701 plakalı minibüs, kontrolden çıkarak aydınlatma direğine çarptı.

İçerisinde kadınların da bulunduğu minibüs alev alırken, arkadan gelen ve göçmenleri taşıyan 04 D 5636 plakalı başka bir minibüs, yola savrulan bazı yaralılara çarptı.

Kaza nedeniyle 17 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin cesedi ve yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Iğdır Devlet Hastanesine götürüldü.

Savcılık tarafından kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaza yerinde yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Iğdır Valisi Enver Ünlü, "Kaza saat 23.45 sularında yaşandı. Kazayı gören güvenlik korucuları ve görgü tanıklarının ihbarıyla olay yerine geldiğimizde elim bir mülteci, göçmen trajedisiyle karşılaştık. Kaza yapıp alev alan minibüsten fırlayan yolculara arkadan gelen ve kaçak göçmenleri taşıyan bir başka minibüs çarptı. Öndeki araç kontrolü kaybedip refüjdeki bariyerleri geçerek elektrik direğine çarptı ve elektrik kontağından alev aldı. Alev alan minibüsün içindeki sürücü ile 3 mülteci hayatını kaybetti, bu araçtan yola savrulan diğer mülteciler de yaralandı. Yola savrulan yaralıların bir kısmına arkadan gelen diğer araç çarptı. Kazada 16 kişinin hayatını kaybettiğini tespit ettik. Bütün doktorlarımız şu anda hastanedeler. Ağır yaralılar Erzurum, Kars ve Van'a sevk ediliyor." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.