Gülsüm Sena Kiraz Oktuay: Eğitimimize engel olan CHP zihniyetidir

HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Sena Kiraz Oktuay, son dönemlerde kadın konusu üzerinden partilerinin kadına değer vermediği, okutmadığı ve benzeri iftiralara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son dönemde kadın konusu üzerinden HÜDA PAR'a yapılan saldırılara, partilerinin kadına değer vermediği, okutmadığı iftirasına ilişkin konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Sena Kiraz Oktuay, asıl yasakçı olanların ve eğitime engel olanların CHP zihniyeti olduğunu söyledi.


"CHP zihniyetinin engellemelerine rağmen okumaktan yılmadım ve avukat olarak okulumdan mezun oldum"

Kadın konusu üzerinden günlerdir HÜDA PAR'a iftira atıldığını ve HÜDA PAR’ın kadına verdiği değerin görmezden gelinerek çirkin algı operasyonları yapıldığını hatırlatan Oktuay, "CHP ve 28 Şubat zihniyetinin bürokraside biz Müslüman kadınlara hayat hakkı dahi sunmadığı bir dönemde tesettürümle eğitim hayatımı devam ettirmek için mağduriyetler yaşadım ve onurlu duruşumu bozmadan Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Hukuk Fakültesini tercih etmemde dahi yaşadığım mağduriyetler ve engellemeler büyük öneme sahip. En temel haklarımızdan biri olan eğitim hakkını gasp eden bu zihniyete karşı dirençli olmak ve onurlu duruşumu devam ettirmek için okumaktan bir an olsun yılmadım. Tüm engellemelerin karşısında ise ailemin ve partimin desteğini gördüm. Bugün ise o zorlu yıllarda desteğini gördüğüm ailemin ve HÜDA PAR’ın yanında Avukat kimliğimle duruşuma devam ediyorum.” ifadelerini kullandı.

"HÜDA PAR'ın medeniyet projesine ihtiyaç duyan herkese ulaşmak için çaba harcıyoruz"

HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak teşvik edici birçok projeye imza attıklarını vurgulayan Oktuay, "Gerek eğitim birimiyle genç arkadaşlarımıza ışık olma gerek hukuk birimimizle haklarımızı öğrenme noktasında farklı farklı alanlarda çalışma gösteriyoruz. Günün yorgunluğunu ise çoğu zaman bizi engellediklerini iddia ettiğiniz HÜDA PAR'lı ailemizle gideriyoruz. Eşimizle, anne-babamızla, tüm ailemizle depoladığımız enerjimizi bizi bekleyen ve bizim yolumuzu gözleyen, HÜDA PAR'ın medeniyet projesine ihtiyaç duyan herkese ulaşmak için harcıyoruz." diye konuştu.

Oktuay, "CHP zihniyeti kara propaganda ve iftiralar ile bizi evden çıkmıyor sanıyorlar değil mi? Aslında bu halktan ne kadar kopuk olduklarını da gösteriyor, çıkıp biraz halkla bir araya gelip halkın derdini dinleseler aslında bizim evde değil halkın yanında olduğumuzu da görürler. Ayrıca bu da unutulmamalıdır ki; biz okul kapılarından içeriye alınmazken bize engel olan babamız değil sizin yasakçı zihniyetinizdi. Nice kadın öğretmenin, doktorun, memurun kamudan atılmasına sebep olan ve görevlerini yapmalarına engel olan eşleri değil sizin kafatasçı zihniyetinizdi. Ha bu arada tesettürlü kızları ikna odalarına tıkıp dayatmalarda bulunan da HÜDA PAR değil CHP zihniyetiydi. Buradan tekrar söylüyoruz. CHP ve saz arkadaşları kadın konusunda en son konuşacak kişilerdir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.