​Güzeloğlu: Tüm imkânları eğitime tahsis edeceğiz

​Güzeloğlu: Tüm imkânları eğitime tahsis edeceğiz

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ilçe ve okul müdürleri toplantısında yaptığı konuşmada, bu sene gerek Valiliğin gerekse Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkânlarını eğitime tahsis edeceklerini belirtti.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı başlangıcında ders başı yapacak 17 ilçenin ilçe ve okul müdürlerine hitaben yaptığı konuşmada, bu sene gerek Valiliğin gerekse Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkânlarını eğitime tahsis edeceklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan programda, ilçe ve okul müdürlerine hitaben konuşma yapan Güzeloğlu, eğitim alanında yapılacak çalışmaları anlattı.

Eğitim bireyden topluma ve bütün beklentilere dönük en temel belirleyici, etkileyici ve yönlendirici hizmet alanı olduğunu belirten Güzeloğlu, "Eğitim bir toplumu değiştiren, dönüştüren ve geliştiren en önemli uğraş alanımız. Şüphesiz ki bilgi toplumunun temelindeki eğitim de her bir birey ama özellikle çocuklarımızdan başlayarak bu değişim ve dönüşüm sürecini hazırlamanın sorumluluğunu hissediyoruz." dedi.

Bunun sadece bir kamu görevi olarak değil, topluma karşı bir insani ve sosyal sorumluluk olarak da görülmesi gerektiğini hatırlatan Güzeloğlu, "Şüphesiz çocuklar ve gençler, gelecekteki mutlu ve güvenli, kalkınmış ve gelişmiş bir toplum olarak en öncelikli hem eğitim anlamında hem de gelecek adına güvencemiz, aynı zamanda zenginliğimizdir. Bu kenti hissetmek lazım, bu kentin zenginliklerine, derinliklerine, tarihten bugüne getirdikleri birikimlere dokunmak ve onlar üzerinde bir kent tasavvuru oluşturmak lazım." şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, "Bilimde, sanatta, tarihte, sporda, kültürde bu ülkenin hak ettiği yere en kısa sürede gelmesi adına istiyoruz. Kardeşliğin ve birlik ve beraberliğin ilelebet sürmesi adına istiyoruz. Sizler de bu ülkenin çocuklarısınız, insanlarsınız. Her birinizin katkısı bu değer paydasını çoğaltacak. Her birinizin çabası bizim ve hepimizin ortak hedefi olan geleceğe daha hızlı taşıyacak." ifadelerini kullandı.

"Bu sene gerek Valiliğin gerekse Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkânlarını eğitime tahsis edeceğiz"

Eğitimin gelişmesi için devletin tüm imkanlarını kullanmaya gayret edeceklerini belirten Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Maddi anlamda bu sene gerek Valiliğin gerekse Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkânlarını eğitime tahsis edeceğiz. Gerideki yıllarda çeşitli nedenlerle ihmal edilen, yapılamayan deneme, sınav, çalışma, egzersiz bütün bunlara çok odaklanacağız. Diyarbakır'da sizlerin okulu sadece ders verilen ve ders saatlerinde kullanılan değil, geçtiğimiz birçok ilde gerçekleştirdiğimiz gibi daha öncelerde de söyledim, yaşanılan bir alan bir nevi rehberlik merkezi, bir danışma merkezi, aileleriyle birlikte bir buluşma merkezi, sosyal ve toplumsal dönüşümde değerlerin taşıyıcısı olduğu bir merkez konumuna getirmenizi istiyoruz. Çocuklar adına o çevredeki mahalle yerleşim adına bu anlamda bir başvuru merkezi bir sorun çözme merkezi eğitimden başlayarak geleceğe doğru güven duyma merkezi olmasını istiyoruz. Bu anlamda okulları 24 saat mümkün olan en fazla açık tutmanızı, imkânlar maddi destekler noktasında ilçe kaymakamlıkları, il müdürlüklerimiz aracılığıyla koordine ederek o eksiklikleri giderek bizim vatandaşımıza dokunduğumuz bir yer olmasını istiyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.