Hac yolculuğu insanın en mukaddes yolculuklarından birisidir

Hac yolculuğu insanın en mukaddes yolculuklarından birisidir

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, hac yolculuğunun insanın en mukaddes ve değerli yolculuklarından birisi olduğunu söyledi.

İslam dininin beş şartından biri olan hac vazifesini yerine getirmek isteyen Gaziantepli hacı adayları, dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Hac görevini yapmak için 6 ayrı kafile halinde kutsal topraklara gidecek bin 900 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2018 yılı hac organizasyonu kapsamında Gaziantep’te kutsal topraklara gidecek olan son hac kafilesi de yakınları tarafından dualarla ve gözyaşları içerisinde kutsal topraklara uğurlandı.

Geçtiğimiz cuma günü 364 kişiden oluşan, dualarla kutsal topraklara uğurlanan toplam bin 900 kişilik hacı adayı kafilesinin son 348 kişilik kafilesi de bugün öğle saatlerinde Gaziantep’ten yola çıktı.

Yakınları ve sevenleri tarafından gözyaşları ve dualarla kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

Gaziantep Gar Meydanı’nda düzenlenen uğurlama töreninde hacı adayları ile uğurlamaya gelen yakınları arasında duygulu anlar yaşanırken, bazı hacı adaylarının gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, törenin ardından İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene Gaziantep’ten bin 900 kişinin hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gittiğini söyledi.

“Hac yolculuğu insanın en mukaddes yolculuklarından birisidir”

Hac yolculuğunun insanın en mukaddes yolculuklarından birisi olduğunu belirten Çelik, “Hac yolculuğu ömrümüzün en mübarek, değerli, kıymetli bir yolculuğudur. Hac ibadeti ömrü bir ibadettir. Onun için hac yolculuğu insanın en mukaddes yolculuklarından birisidir. Nasip olanları tebrik ediyoruz ve nasip olmayanlara da en kısa zamanda Cenabı Hakk'ın kısmet etmesini diliyoruz.” dedi.

“Hacı uğurlama geleneği bizim çok kadim bir geleneğimizdir”

Bu sene kutsal topraklara giden hacı adayları için çok coşkulu bir uğurlama merasimi yaptıklarını ifade eden Çelik, “Hacı uğurlama geleneği bizim çok kadim bir geleneğimizdir. Salavatlar, dualarla, tekbirlerle ve ezanlarla hacı adaylarımızı uğurlarız ve müftülük olarak Gaziantep’te bu geleneğimizi yeniden başlatmak istiyoruz. Gerçekten de halkımız tarafından bu sene çok büyük bir teveccüh, ilgi oldu. İnşallah bundan sonraki hacı uğurlama programlarını bu meydanda daha da heyecanını artırarak ilgi ve alakayı geliştirerek yapacağız.” diye konuştu.

“Rabbimin misafiri olarak bugün hacca gitmek her kula nasip olmaz”

Hac vazifesini yerine getirmek üzere mukaddes topraklara giden hacı adaylarını uğurlama törenine katılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise bu çok önemli ibadetinin herkese nasip olmadığını söyledi.

Hacı adaylarını uğurlamanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Tahmazoğlu, “Bu hacı adaylarımızın heyecanı görülmeye değer. Gerçekten heyecanlanacak bir an. Rabbimin misafiri olarak bugün hacca gitmek, o mübarek beldeleri ziyaret etmek, dinimizin direği olan beş emrinden birini yerine getirmek, hac farizasını yerine getirmek elbette her kula nasip olmaz. Bu çok heyecan verici ve güzel bir ibadet… Hacı adayı yakınlarımızın heyecanına şahit olduk, ortak olduk. Hacı adaylarını burada birlikte dualarla uğurladık. Rabbim hacılarını mübarek eylesin.” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimizi iki yıldır umreye gönderiyoruz”

Hac ibadetinin genç yaşta yapılmasının önemine de değinen Tahmazoğlu, şöyle devam etti: “Milletimizde yaşlanıp her işten el etek çektikten, ticareti bitirip çoluk çocuğu evlendikten sonra hacca gitmek anlayışı vardır. Biz hep bunun yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Şu anda Allah’a hamdolsun genç yaşta giden hacılarımız çoğaldı. Biz özellikle daha genç yaşta lise çağındaki gençlerimizi iki yıldan beri kitap okuma yarışması düzenlemek suretiyle umreye gönderiyoruz. Bu heyecanı yaşasınlar ve ondan sonrada gelip bu ibadet aşkıyla ve Rabbimizin emirleri doğrultusunda bir hayat yaşasınlar istiyoruz. O kutsal topraklara gidip gelen gençlerimizi gördükçe gerçekten onlar üzerinde çok büyük bir tesiri bırakıyor. İnşallah biz bu uygulamaya devam edeceğiz.”

“Allah’ın misafiri olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz”

Duygu ve düşüncelerini dile getiren hacı adayları da mukaddes topraklara gidecek olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

10 yıldır dört gözle hep bugünü beklediğini belirten hacı adayı Hanım Akyüz, “Allah-u Teâlâ hayırlısını versin. İnşallah Allah kabul ederse hacca gideceğiz. 10 senedir bekliyordum. Çok şükür bu sene nasip oldu. Çok mutluyum ve sevinçliyim. Allah herkese de nasip etsin.” dedi.

Allah’ın misafiri olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını belirten Zeliha Aslan, “Ben 10 yıldır bugünü bekliyordum. Rabbim gitmeyen herkese de nasip etsin. Çok sevinçliyim. Sevincimi kelimelerle dile getiremiyorum. Çünkü çok sevinçli ve mutluyum. Sevinç ve heyecan ile inşallah o kutsal toprakları göreceğiz. Rabbimin mübarek evine gideceğiz ve Peygamberimizin bastığı o topraklara basacağız. Rabbim herkese nasip eylesin.” şeklinde konuştu.

Allah'ın misafiri olacağı için heyecanından yerinde duramadığını belirten Hasan Aslan, “Şu anda çok heyecanlıyım. İnşallah orada tüm Müslümanlara dua edeceğiz. Allah'ın izniyle görevimizi yerine getirmeye gidiyoruz. Rabbim bizlere kısmet etti. Rabbim inşallah gitmeyen herkese nasip eder. Heyecandan duygularımı dile getiremiyorum. Sekiz senedir bugünü bekliyordum. Heyecandan ağladım.” açıklamasında bulundu.

Behiye Aslan ve Sabiha Polat da kutsal topraklara yolculuk etmenin heyecanını yaşadıklarını, çok sevinçli olduklarını kaydederek bir an önce kutsal topraklara kavuşmak istediklerini dile getirdiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.