Hak ve adaletin olmadığı toplumlarda birlik ve beraberlik olmaz

Hak ve adaletin olmadığı toplumlarda birlik ve beraberlik olmaz

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye'de Hak ve Adalet Arayışı" temalı konferansta, "hak ve adaletin olmadığı toplumlarda birlik ve beraberliğin olmayacağına" dikkat çekildi.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen "Türkiye'de Hak ve Adalet Arayışı" temalı konferansta, hak ve adaletin olmadığı toplumlarda birlik ve beraberliğin olmayacağına vurgu yapıldı.

Konferansta, kısa bir açılış konuşması yapan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, "Sosyal ilişkilerimizin sağlıklı geliştirilmesi, barış ve huzur ortamının oluşması için ahlaki ve hukuki olarak uyulması gereken yazılı ve yazısız bazı kurallar vardır. Ve yine toplumda yaşatılması gereken değerler vardır. Bu değerlerin başında hak, adalet ve eşitlik gelmektedir. Bir toplumda hak, adalet ve eşitlik ne kadar hâkim olursa o kadar kardeşlik, barış, birlik ve beraberlik kalıcı ve daimi olur. Ama eğer bu denge bozulursa hak ve adalet, kişisel çıkar ve menfaate yönelik çalışırsa o zaman maalesef toplumda aradığımız huzur ve barışı bulamayacağımız gibi birlik ve beraberlikler de dağılıp gider." dedi.

Konferansta konuşan İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam ise Türkiye'de adaletin olmadığını savunarak örneklendirmelerde bulundu.

Kendisinin de çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile işinden edildiğini hatırlatan İslam, KHK'larla kamu görevinden atılanların, itiraz edecek bir merci dahi bulamadıklarını kaydetti.

İslam, "KHK'nın toplumun gündemine bu kadar kuvvetli bir şekilde oturmasının nedeni 15 Temmuz başarısız darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL ile ilgili bir durum. 15 Temmuz'dan kısa bir süre sonra ilk KHK çıktı ve bu KHK ile 70-80 bin kişi işlerinden atıldı. Neticede ne oldu! 140 bin insan kamu görevinden atıldı. Doktor, akademisyen, hemşire, öğretmen, polis… Peki, biz KHK'lılar atıldık. Nereye itiraz edecektik. İtiraz edeceğimiz hiçbir yer yoktu. Yargıya gitme hakkımız yoktu." diyerek KHK'larda da hak ihlallerinin yapıldığına dikkat çekti.

Konferansa; Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Profesör Doktor Nazır Cihangir İslam'ın yanı sıra HDP Diyarbakır eski Milletvekili Altan Tan ve parti üyeleri katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.