Hakkârili aşiretten evlat nöbetindeki ailelere destek ziyareti

Hakkârili aşiretten evlat nöbetindeki ailelere destek ziyareti

​HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bir aydır devam eden evlat nöbetine bir destek de Hakkarili aşiretten geldi.

Hakkari’den gelen Gıravi aşiret lideri ve mensupları, evlatları dağa kaçırılan aileler tarafından başlatılan eyleme destek vererek, ailelerin acılarına ortak oldu.

Diyarbakır’daki annelerin haklı direnişlerinin yanında olduğunu söyleyen Gıravi aşireti lideri Cüneyt Özbek, annelerin ortak çığlığının evlatlarına duydukları hasret olduğunu belirtti.

Özbek, "Analığın kutsal bir makam olduğunu ve tüm makamların üzerinde olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle Diyarbakırlı analarımızın sessiz çığlığını destekliyoruz. Diyarbakır’dan haykıran, evlatlarını arayan anların acılarına duyarsız kalmayıp Hakkâriler olarak analarımızın yanında onlara destek olmaya geldik." dedi.

Özbek, "Tüm Türkiye olarak Diyarbakır analarına destek verdiğimiz bu günlerde terör örgütü PKK’nin sözde önde gelenleri analarımıza engel olmaya çalışıyor. Çünkü korkuyorlar. PKK, terörü bitirecek olan bu analarımızın ayakları altında kalacaktır. Anaların sesini bastıramayacaksınız.  Anaların sessiz çığlıkları vicdanlarımıza sesleniyor, bu sese kulak verelim. Kalbimiz ve insanlığımız sonuna kadar analarla birlikte olsun." ifadelerini kullandı.

"Susmakla insanlığa ihanet ettiğinizi bilin"

Özbek, son olarak "Kim olursa olsun hangi görüşten olursa olsun herkesin elini taşın altına koyması gerekmektedir. Hiç kimse bu konuya siyasal bakmamalıdır. Ekranlardan ve sosyal medyada görüyoruz barış kardeşlik ve insan haklarından söz edenler var. Bu sese ses verin. Bu anaların sesi tüm Türkiye’nin sesidir. Susmakla insanlığa ihanet ettiğinizi bilin " diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.