HAKSİAD Genel Başkanı Fikri Karavil: Asgari ücrette işverenler de gözetilmeli

HAKSİAD Genel Başkanı Fikri Karavil, "Asgari ücrette elbette ki insanların ihtiyaçlarının karşılanması doğru olan şeydir. Ancak bunlar yapılırken işverenler de gözetilmeli ve enflasyona getireceği yük de hesaplanması lazım." dedi.

HAKSİAD'ın İl Başkanlı Toplantısı için Gaziantep'te bulunan HAKSİAD Genel Başkanı Fikri Karavil ile Diyarbakır İl Başkanı Selahaddin Güneş, asgari ücrete ilişkin İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

Asgari ücretle ilgili kentteki işverenlerin görüşlerini aldıklarını belirten Karavil, işverenlerin üzerindeki yükün kaldırılması noktasında bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.

Karavil, "Asgari ücretin arttırılması elbette ki insanların ihtiyaçları karşılanması doğru olan bir şeydir. Ancak bunlar yapılırken işverenler gözetilmeli ve enflasyona getireceği yük de hesaplanması lazım. Bunların tamamına dikkat edip asgari ücretin belirlenmesi aynı zamanda işverenlerin üzerindeki yükü de devlet tarafından mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Aksi takdirde istihdamın önüne geçilecek ve istihdamda varılmaya çalışılan hedefe ulaşılamayacaktır. Dolayısıyla işverenlerin desteklenmesi noktasında hükümetin ciddi adımlar atması gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu.

Ülke gündeminde asgari ücretin olduğuna işaret eden Güneş ise "Asgari ücretle çalışan insanların onurlarını da düşünerek düzenli bir uygulama yapılmasını isteriz. Bu konuda yarın bir açıklama yapmayı düşünüyoruz. Bu düşüncemizin başında işverene destek amacıyla hükümetin ya da devletin SGK konusunu ve vergi konusunda işletmelere ve işverenlere desteğinin olmasını düşünüyoruz. Çünkü bu noktada işverenler ciddi bir şekilde yük altına gireceklerdir ve bu yükü kaldırabilecek yapıda olan da daha çok bizce devlettir. Devletin bu konuda SGK ve vergi konusunda iyileştirmelerini bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.