Halk açıklanan yeni tedbirleri nasıl buluyor?

Halk açıklanan yeni tedbirleri nasıl buluyor?

Covid-19 salgınında günlük vaka sayısının yeniden ciddi oranda artmasının ardından önceki hafta getirilen kısıtlamalar genişletildi.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) ile mücadelede alınan yeni kısıtlayıcı tedbirler dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Önlemler kapsamında bugünden itibaren hafta içi 21.00 ile 05.00 saatleri arasında hafta sonu da tamamen sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Peki, Covid-19 vaka sayılarının arttığı ve sıkı tedbirlerin alındığı Gaziantep'te halk alınan yeni kısıtlayıcı tedbirler hakkında ne düşünüyor?

Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri kimi vatandaşlar olumlu karşılarken kimileri de tedbirleri az bularak 14 günlük sokağa çıkma yasağının getirilmesini isteyerek daha sıkı tedbirlerin alınması gerektiğini savundu.

Vatandaşlar, Covid-19 kaynaklı ölüm oranları ve vaka sayılarının artmasını, kurallara uyulmaması ve yetkililerin yeterince önlem almamasına bağlıyor.

Yeni alınan önlemlerin yerinde olduğunu belirten vatandaşlar, daha sıkı önlemlerin alınmasını ve vaka sayılarının alınacak sıkı tedbirlerle önleneceğini ifade ettiler.

“Covid-19 kurallarına uymalıyız”

Esnaf olarak yeni kısıtlamalardan etkilenecek olsalar da alınan yeni tedbirlerin yerinde olduğunu ifade eden esnaf Tamer Toker, “Bu kısıtlamalar olması gereken kısıtlamalardı. Çünkü halk sağlığı için gerekli tedbirlerdir. Yalnız bu kısıtlamalardan esnaf olarak etkileniyoruz. Aşı haberlerinin gelmesi bizim için çok iyi. Tabi ki yerli aşımızı kullanmamız daha da iyi olacak. Aşı gelene kadar halkımızın bu kısıtlamaları en iyi şekilde değerlendirip daha fazla kısıtlamaların gelmemesi için Covid-19 kurallarına uymaları lazım.” dedi.

“Yeni tedbirlerin alınması çok güzel oldu”

Sıkı tedbirlerin alınmasının gerekliliğine dikkat çeken vatandaşlardan Kazım Kurşun, “Yeni tedbirlerin alınması çok güzel oldu. Çünkü vaka ve ölüm oranları artmıştı. Ülkemiz ve vatandaşlarımız açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmemiz lazım. Bu konuda biraz yetersiz olduğumuzu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Devletin esnaflar için bir çözüm bulması lazım”

Alınan yeni tedbirlerin olumlu ve yerinde olduğunu ifade eden esnaf İbrahim Ataş, “Yalnız devletin de esnaflar için bir çözüm bulması lazım. Çünkü esnaf olarak zor durumdayız. Halkımızın kurallara uyması gerekiyor. Herkes sosyal mesafe, maskeye ve temizliğe dikkat etmelidir. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı da aslında cumartesi gününden itibaren başlasaydı daha iyi olurdu.” şeklinde konuştu.

“Eğer kurallara dikkat etmezsek bu hastalıkla baş edemeyiz”

Covid-19 kurallarına yeterince uyulmadığını ifade eden vatandaşlardan Hacı Ali Dündar, artan vakaların kurallara uyulmamasından kaynaklandığını söyleyerek şöyle konuştu:

“Halkımız hastalığı umursamıyor, çoğu; hastalığın olmadığını söylüyor. Bence tedbirlerin biraz daha arttırılması gerekiyor. Eğer kurallara dikkat etmezsek bu hastalıkla baş edemeyiz. Bunun için daha sıkı tedbirler almalıyız.”

“Kısa süreli alınan tedbirlerin yeterli olduğunu sanmıyorum”

14 günlük sokağa çıkma yasağının getirilmesi gerektiğini savunan Ozan Siner ise, “Tamamen sokağa çıkma yasağının olması lazım. Çünkü kısa süreli alınan tedbirlerin önlem almak için yeterli olduğunu sanmıyorum. Böyle devam ederse vakalar daha da artacaktır. Çünkü halkımız kurallara uymuyor.” diye konuştu.

“15 gün sokağa çıkma yasağı olsa daha iyi olur”

Alınan tedbirleri az bulduğunu belirten Adil Emektar da, “15 gün sokağa çıkma yasağı olsa daha iyi olur. Böyle yaptığımız zaman belki hastalıktan kurtulabiliriz. Tedbirlerin sadece bizim ülkemizde değil, dünyanın her yerinde alınması lazım. Çünkü dünyanın tüm ülkeleri birbirleriyle etkileşim halindeler. Onun için tüm ülkeler önlem almalıdır.” dedi.

“Alınan tedbirleri olumlu buluyoruz”

Coronavirus vaka sayılarında yaşanan bu artışın devam etmemesi için maske, mesafe ve temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini belirten vatandaşlardan Mustafa Karadağlı da şöyle konuştu:

“Alınan tedbirleri olumlu buluyoruz. Bu tedbirlerin daha geniş çaplı olmasını istiyoruz. 15 gün sokağa çıkma yasağı getirilebilir. Eğer hafta sonları sokağa çıkma yasağı olursa buna nazaran pazartesi günleri daha yoğun olur. Onun için en az 15 günlük sokağa çıkma yasağı getirilmelidir.”


Halk açıklanan yeni tedbirleri nasıl buluyor?

Halk açıklanan yeni tedbirleri nasıl buluyor?

Halk açıklanan yeni tedbirleri nasıl buluyor?

Halk açıklanan yeni tedbirleri nasıl buluyor?

Halk açıklanan yeni tedbirleri nasıl buluyor?

Halk açıklanan yeni tedbirleri nasıl buluyor?

Halk açıklanan yeni tedbirleri nasıl buluyor?

Halk açıklanan yeni tedbirleri nasıl buluyor?

Halk açıklanan yeni tedbirleri nasıl buluyor?

Halk açıklanan yeni tedbirleri nasıl buluyor?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.