Halk çarşı-pazar fiyatlarından şikâyetçi: Fiyatlara müdahale edilmeli

Halk çarşı-pazar fiyatlarından şikâyetçi: Fiyatlara müdahale edilmeli

Çarşı-pazar fiyatları hakkında konuşan halk, enflasyon ile birlikte artan hayat pahalılığından şikâyet ederek çarşı-pazar fiyatlarının ciddi oranda arttığını, hiçbir şey alamaz duruma geldiklerini ve yeterince denetimin yapılmadığını ifade ettiler.

2021 yılından yaşanan yüksek enflasyon ile birlikte artan hayat pahalılığı çarşı pazara olumsuz yansırken vatandaşlar da her gün değişen fiyatlardan ciddi anlamda dertli.

Salgın süreciyle birlikte başlayan zamlar, yüksek enflasyon ile birlikte temel yaşam malzemelerinin tamamında ciddi oranda artışların yapılmasına sebep oldu. Artan hayat pahalılığı sebebiyle geçinmekte zorlanan halk ise bir yandan faturalara yapılan zam öte yandan temel gıda ve yaşam malzemelerine yapılan zamlarla artık ne yapacağını bilemez hale geldi.

Bir yandan asgari ücrete zam yapılırken öte yandan ise neredeyse her kalemde yapılan zamlar sebebiyle henüz zamlı olarak maaşını alamayan halk aldığı zammı şimdiden geri ödemek zorunda kaldı.

Artan hayat pahalılığı ve çarşı-pazar fiyatlarıyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan halk, gıda fiyatlarının çok fazla arttığını, çarşı pazarın ateş pahası olduğunu dile getirerek yeterli denetimin de yapılmadığından şikâyet ettiler.
Halk çarşı-pazar fiyatlarından şikâyetçi: Fiyatlara müdahale edilmeli

Ahmet Yılmaz

"Devlet fiyatlara müdahale etmeli"

Ürünlere her gün yapıldığını söyleyen Ahmet Yılmaz, "Fiyatlar bugün yine zamlı. Esnafın biraz düzensizliği var. Bazı yerlerde kırmızı havuç 5 bazısında 10 lira. Anormal bir durum var. Bir düzen gelmesi, buna müdahale edilmesi gerekiyor. Bir yerde 5 tane yufka 13,50 lira başka bir yerde 17,50 bir başka yerde ise 20 lira. Böyle bir şey olabilir mi? Ben buğday üreticisiyim bizim oralarda böyle bir şey yok devlet müdahale edecek başka çaresi yok." dedi.

"Bu kış zor geçecek"

Vatandaşlardan Ferruh Akgün de, "Fiyatları görüyorsunuz fiyatlar yanıyor, pazar fiyatları uçmuş. Allah fakir fukaranın yardımcısı olsun. Son zamanlarda mutfak masrafları fiyatlarını görüyorsunuz! Sadece gıdayı almaya çalışıyoruz. Bu kış zor geçecek." diye konuştu.

Kafalarına göre zam yapıyorlar"

Fiyatlar çok yüksek olduğunu ve gerekli müdahalenin yapılması gerektiğini belirten Abdullah Beştaş, "Millet zor geçiniyor. Bunun sebebi kış değil enflasyondur. Nohut, kuru fasulye, mercimek dolarla gelmiyor ki ülkemize. Bunlar kendi kafalarına göre zam yapıyorlar." şeklinde konuştu.

İsmini vermeyen vatandaş ise, "Dolma biberi 10 lira olmuş. Bu millet ne yapacak böle bilmiyorum. Allah bu millete yardım etsin ama gidişat hiç iyiye gitmiyor. Ne olacağını biz değil büyüklerimiz, başımızdakiler düşünecek. Fakir fukarayı da düşünsünler. Dışarda ekmek 3 lira. Mecburen halk ekmeği alıyoruz. Ben engelli maaşı ile geçinmeye çalışan bir vatandaşım. Benim gibi milyonlarca insan var. Elektriğimi suyumu ödeyemiyorum ondan sonra icralık, mahkemelik, hapishanelik oluyoruz. Suçumuz fakir olmak ve hapishanede olmak mı yani? Allah herkese yardım etsin." dedi.

Röportaj veren ancak isim vermek istemeyen çok sayıda vatandaş da fiyat pahalılığından dert yandı. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.