Hamas ile siyonist işgal rejimi arasında henüz esir anlaşması mutabakatı sağlanamadı

Hamas ile siyonist işgal rejimi arasında henüz esir anlaşması mutabakatı sağlanamadı

​Hamas'ın Filistinli Esirler Komitesi sorumlusu Dudin, esir takası anlaşmasının gerçekleşmemesinin baş sorumlusunun işgal rejimi Başbakanı Netanyahu olduğunu söyledi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları tarafından 2014 yazında esir alınan Siyonist çete askerlerine karşılık Hamas'ın işgal zindanlarında bulunan Filistinli esirleri kurtarma girişimleri sürüyor.

Esir takası anlaşmasının önündeki en büyük engel Netanyahu

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Dudin, işgalci fanatik Yahudilerin desteklediği Netanyahu'nun, bilindiğinin aksine esir vatandaşların canını hiçe saymakta olduğunu belirtti.

2011 yılında Hamas ile işgal rejimi arasında sağlanan ve "Özgürlerin Vefası" ismiyle tarihe geçen esir takası anlaşması kapsamında özgürlüğüne kavuşan Hamas üyelerinden Dudin, "Bir esir takası girişiminden bahsetmiyoruz, direnişin gösterdiği bir isteklilikten bahsediyoruz. Topraklarımızı işgal eden israilin samimi ve ciddi bir niyet göstermesi şartıyla elimizdeki Siyonist askerler konusunda belirli bir bölümde esnek olabileceğimizi söylüyoruz." diye konuştu.

Top artık işgal rejiminin sahasında

Filistinli esirleri özgürlüklerine kavuşması için ciddi çaba sarfettiklerini dile getiren Dudin, "Hamas lideri kardeşim es-Sinvar'ın yaklaşımı, esirler hususunda direniş hareketimizin gösterdiği derin hassasiyetin tezahürüdür. Filistinli esirlerin serbest bırakılması için kamuoyunun ve insanların önünde gerçekleri ortaya koymaya çalışarak büyük sorumluluk üstleniyoruz. Top artık israilin sahasındadır. Bugünden itibaren gereken adımları atması gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Hamas, müzakerelerin ilerlemesi için daha önceki esir takasında serbest bırakıldıktan sonra tekrar tutuklanan esirlerin serbest bırakılmasını şart koşuyor.

Hamas'ın elinde 4 işgalci siyonist askeri var

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Nisan 2016'da elinde 4 işgal rejimi askeri olduğunu açıklamış, ele geçirilen askerlerin durumu hakkında ise bilgi vermemişti.

işgal rejimi, önceleri Hadar Goldin ve Oron Şaul'un 2014'teki Gazze savaşında öldüğünü duyurmuşsa da sonrasında Haziran 2017'de askerlerin durumunu "kayıp ve esir" olarak değiştirmişti.

Ayrıca Siyonist çete, biri Etiyopya asıllı Avraham Mengistu diğeri Arap olmak üzere 2 vatandaşının daha Gazze'de olduğunu ileri sürmüştü.

Hamas ile Siyonist işgal rejimi arasında 18 Ekim 2011'de yapılan takas anlaşmasıyla Gilad Şalit'e karşılık bin 27 Filistinli tutuklu serbest bırakılmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.