Hamas yetkililerinden Zakkut: Bütün Müslümanlar anlaşmayı kabul etmediğini ilan etmeli

Hamas yetkililerinden Zakkut: Bütün Müslümanlar anlaşmayı kabul etmediğini ilan etmeli

Diyarbakır'da düzenlenen kitlesel basın açıklamasına telefonla bağlanan Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulmu'ti Zakkut, bütün Müslümanların her şeyiyle "şer planını" kabul etmediğini ilan etmesi gerektiğini vurguladı.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Ulu Camii önünde cuma namazı sonrası kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Açıklama öncesi HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş ile alana telefonla bağlanan Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulmu'ti Zakkut, birer konuşma yaptı.

Bir Kudüs meselesinde yine bir araya geldiklerini belirten Aktaş, "Ancak gel gör ki bizim halimizde değişen bir şey yok. Değişin nedir? Kudüs'ün başına gelen felaketlerin onlarca kat artmasıdır. Filistin halkını yok sayan ve en kutsalımız olan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya işgal ve tamamen tahrifattır. Bugün, kendini dünyanın sahibi zanneden ukala, şeytan kanı 5 kuruş etmez, boz bir eşeğin elinde kalmışız. Bu, kendi kendine dünyaya ve emperyalizme, özellikle de büyüklük ederek Ortadoğu coğrafyasında Müslümanların kanını dökmeyi kendine bir görev biliyor. Ve şu anda da Mescid- i Aksa'yı, asıl kutsalımızı elimizden almaya çalışıyor." dedi.

Aktaş, "Arkadaşlar! Doğrudur biz buraya geliriz, sloganlar atarız ama emin olun bir ay bir sene sonra bir araya geliriz. Niye bir araya geliriz? 1-2 sloganla, 1-2 tekbirle belki kendimizi, vicdanımızı rahatlatacağız ama gelin görün ki ümmet olarak bölük börçük olmuş, ümmet olarak yok olmaya yüz tutmuş, tamamen İslami hassasiyetimizi kaybetmiş, emperyalizmin bizim üzerimizde oynamış olduğu bütün oyunların birer kuklası olmuş haldeyiz. 1-2 tekbirle emin olun bu iş hallolmaz. Eğer biz Müslüman olarak bu alçak, kanı beş kuruş etmez, şahsiyetsiz, insanlığın zerre-i miskal kadar içerisinde hiçbir emaresi olmayan israil çetelerinin, başta Amerikan emperyalizmini yok saymazsak, onlara karşı birlik olmazsak, beraber olmazsak, uhuvveti meydana getiremezsek, kardeşliğimize koruyamazsak, İslam'ın vahdetini sağlayamazsak emin olun birkaç yıl sonra bizim camimiz de aynı hale gelecek. Bizler de camilere gidemeyeceğiz. Bizler de belki Kur'an'la haşrolamayacağız. Belki bizler her şeyden, İslam'dan uzak kalacağız." ifadelerini kullandı.

"İmanımızın batı emperyalizminin üzerinde etkisinin olmasını istiyorsak birlik olalım"

Aktaş, şunları söyledi: "Şeyh Ahmed Yasin, kötürüm olduğu halde onun çektiği tekbir israili ve Amerika'yı titretiyordu. Ama biz bugün hepimiz malımızla, varlığımızla, sağlığımızla yerinde olmamıza rağmen, emin olun yüzlerce tekbir çekelim israilin kılı bile kıpırdamaz. O yüzden eğer bizler de tekbirlerimizin yerinde olmasını istiyorsak, eğer bizler de imanımızın gerçek manada bu batı emperyalizminin üzerinde etkisinin olmasını istiyorsak önce bir olalım,birlik  olalım, kardeşliğimize pekiştirerek zalim Amerika'ya karşı elimizden her şeyi yapalım."

Halkı Müslüman olan ülkelerin liderlerine tepki gösteren Aktaş, "En büyük suçlularda biri de Ortadoğu coğrafyasını idare eden, Batı emperyalizminin uşağı olan İslami idarecilerdir. Bunlar, Batı'ya uşaklık etmeseydi, Müslümanların vahdetinin istemiş olsaydı bugün ümmet olarak biz bu halde olmaz ve Mescid-i Aksa ayaklar altında olmazdı." diye konuştu.

"Hayatımızın son damlasına kadar Mescid-i Aksa'nın yanındayız"

Aktaş, "Öncelikle israil denen bir devlet yoktur. Onu tanımıyoruz. Başkenti yerin dibindedir. israille hiçbir şekilde hiçbir anlaşmaya asla razı değiliz. Yapılan bütün anlaşmaların feshedilmesi lazım. israil konsolosluğunun Türkiye'den çıkarılması lazım. Ve bütün Ortadoğu coğrafyası da aynı tepkiyi göstermesi lazım. Aksi takdirde gelecek bizim de başımızdadır. Çünkü biz de siyonist işbirlikçi çetelerin  yaşamak istedikleri, işgal etmek istedikleri coğrafyada yaşıyoruz. Ama bizimki öyle kolay olmaz. Biz, Selahaddin-i Eyyubi'nin torunlarıyız. Biz, burada Mescid-i Aksa için minber inşa edeceğiz, annelerimiz Mescid-i Aksa'nın yeniden yıkanması için gül suyu hazırlayacak. Ve biz hayatımızın son damlasına kadar malımızla canımızla evladımızla her şeyimizle Mescid-i Aksa'nın yanındayız.   

"Diyarbakır daima Filistin halkıyla omuz omuza olan bir halktır"

Konuşmasına "Diyarbakırlı kardeşlerim! Sizleri Allah'ın selamı ile selamlıyorum." diyen başlayan Hamas yetkilisi Abdulmu'ti Zakkut ise "Şu yağmurlu havada Filistin için, Kudüs için yolları döküldünüz. Diyarbakır daima Filistin halkıyla omuz omuza olan bir halktır. Kudüs için meydanları dolduran bir halktır. Türkiye, birlik halinde bütün halklarıyla Amerika'nın karşısında dikilmişler. Onların yaptıkları bu anlaşmayı hiçbir şekilde kabul etmiyorlar. Bizler de Filistin'de bütün siyasi ihtilaflarımızı bırakıp yalnızca Kudüs için bir araya gelerek vahdetimizi ilan ettik." diye ekledi.

"Kudüs, Filistin'in başkenti olarak kalacaktır"

Bugün Filistin içindeki ve dışındaki bütün Filistinli halkların meydanlara dökülüp bu ihanet anlaşmasını kabul etmediklerini ilan ettiklerini söyleyen Zakkut, "Allah'a yemin ediyorum ki bu anlaşma düşecektir. Bu şekilde israil de düşecektir ve Kudüs, Filistin'in başkenti olarak kalacaktır. Ve yeryüzünde yaşayan bütün Müslümanların başkenti olacaktır. İnşallah yakında hep beraber Kudüs'te beraberce namaz kılaraktan Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.

Zakkut, şunları söyledi: "Bu anlaşma, büyük bir zulme delalet ediyor. Siyonistlerin İslam alemine ve Filistin halkına yaptığı büyük bir zulme delalet ediyor. İslam ümmetine müjde veriyoruz. İnşallah, bunlar başaramayacaklar. Yine sizi müjdeliyoruz ki bu anlaşmaya destek verenlerin de tümünün kaybedeceğini de sizleri müjdeliyoruz. Bütün Müslüman kardeşlerimizden isteğimiz şudur: siyasi olarak, medya olarak bütün her şeyiyle bu anlaşmayı kabul etmediklerini ilan etmeleridir."  

İLKHA


Hamas yetkililerinden Zakkut: Bütün Müslümanlar anlaşmayı kabul etmediğini ilan etmeli

Hamas yetkililerinden Zakkut: Bütün Müslümanlar anlaşmayı kabul etmediğini ilan etmeli

Hamas yetkililerinden Zakkut: Bütün Müslümanlar anlaşmayı kabul etmediğini ilan etmeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler