HAMAS'tan işgal rejimine uyarı: Provokatif saldırılardan vazgeçin!

HAMAS'tan işgal rejimine uyarı: Provokatif saldırılardan vazgeçin!

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS),işgal altındaki Kudüs'te gerilimi tırmandırmama, Kudüslüler ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ahmakça adımlar atmaması konusunda işgal rejimini uyardı.

HAMAS Sözcüsü Fevzi Berhum, son günlerde Kudüs'te yaşanan çatışma, gerginlik ve yapılan saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Berhum yaptığı açıklamada, siyonist işgal rejiminin; Kudüs halkına, Mescid-i Aksa'da ibadetlerini yapmak isteyen Müslümanlara, Filistinli murabıtlara ve İslami mekanlara yönelik gerçekleştirdiği ırkçı ve kışkırtıcı saldırıların yol açtığı kaostan sorumlu olduğuna vurgu yaptı.

İşgal rejimine ait savaş uçaklarının, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki HAMAS mevzilerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılara sert tepki gösteren HAMAS Sözcüsü Berhum, siyonist işgal rejiminin güneydeki Refah kentinin doğusunda yer alan Matar Gazze bölgesindeki tarım arazilerine dönük gerçekleştirdiği bombardımana karşı artık uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Berhum, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkelerini, Filistin halkını ve İslami kutsalları himaye etmeye davet ederken, masum insanlara karşı hukuksuz uygulamalarını sürdüren siyonist işgal rejimine karşı gerekli adımları atmaya çağırdı.

HAMAS Sözcüsü Fevzi Berhum

"Bedeli ne olursa olsun Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı korumaya devam edeceğiz"

Sözcü Berhum yaptığı açıklamada, siyonist işgal rejiminin Filistin halkına ve kutsal mekanlara karşı yaptığı saldırılar karşısında bedeli ne olursa olsun Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı korumaya devam edeceklerini kaydetti.

HAMAS Sözcüsü, işgal rejiminin işlediği suç ve ihlallerin, Filistin halkını direniş yolundan caydırmayacağını ve meşru haklarını talep etmekten vazgeçirmeyeceğini belirtti.

HAMAS: Mescid-i Aksa’da bir Müslümanın öldürülmesi dünyadaki bütün Müslümanların onurunun öldürülmesidir

Siyonist işgal rejimi Ramazan ayında provokatif adımlar atmaya devam ediyor

Ramazan ayında Filistinlilere yönelik provokatif adımlar atan siyonist işgal rejimi, Cuma akşamı Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırmış, TOMA, ses bombası ve ateşli silahlarla teravih namazından çıkan Filistinlileri hedef almış, çok sayıda Filistinliyi yaralamıştı.

Siyonist işgal rejimi Gazze'ye saldırdı

Mübarek Ramazan ayının 2'nci Cuma'sında, siyonist işgalcilerin provokatif girişimleri nedeniyle işgal altındaki Kudüs'ün ana kapılarından biri olan Bab El-Amud (Şam Kapısı) meydanı savaş alanına dönmüş, saldırgan işgalcileri protesto eden 105 Filistinli genç yaralanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.