HDP binası önündeki oturma eylemine 2 aile daha katıldı

HDP binası önündeki oturma eylemine 2 aile daha katıldı

Oğulları dağa kaçırıldığı için Diyarbakır'da HDP binası önünde oturma eylemi başlatan ailelere, iki aile daha katıldı.

HDP'liler tarafından çocuklarının kandırılarak dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin sayısı 10'a yükseldi.

Eyleme yeni katılan ailelerden Meryem Savur ve Sabiha Balta, eylemin yapıldığını haberlerden duyarak geldiklerini aktardılar.

4 yıl önce kandırılarak dağa kaçırıldığı iddia edilen Fırat Savur'un annesi Meryem Savur, "Oğlum Fırat 4 yıl evvel 17 yaşındayken sabah evden çıktı bir daha gelmedi. Burada eylem yapanları gördüm ben de oğlum için geldim. Belki beni duyup yardım ederler umuduyla buradayım. Kendi ismimi bile yazmayı bilmiyorum, nereye gideceğimi ve ne yapacağımı bilmiyorum. Babası da vefat etmiş. 3 çocuğum vardı. Birini götürdüler." dedi.

Arafat Balta'nın annesi Sabiha Balta da oğlunun 20 yaşındayken kaçırıldığını şu anda 25 yaşında olduğunu aktardı.

Kaçırılan oğluyla beraber 6 erkek 3 kız çocuğu annesi olduğunu belirten Balta, "Oğlum kaçırıldığında 20 yaşında idi. Askere gideceği vakit kaçırıldı. Bugüne kadar sabretmiştim artık sabrın yeri kalmadı. Sanki ben adam öldürmüşüm ya da nikâhlı bir kadını götürmüşüm muamelesini gördüm. Hem çocuğumu götürmüşler hem düşmanlık yapıyorlar. Çocuğum götürüldükten bu yana benimle konuşmamış, hiçbir haber alamamışım. Dicle'ye bağılı Kurşunlu (Pirajman) köyünde bir defa oğlumu gördüm. Onunla görüşmek istedim üç defa kafama silah dayadılar. Bırakmadılar oğlumu göreyim, istiyordum ki konuşayım bırakmadılar." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.