HDP binasında çay içirilen kızım gözünü dağda açtı

HDP binasında çay içirilen kızım gözünü dağda açtı

​Dağa kaçırıldıktan 2 yıl sonra PKK’den kaçarak teslim olan Ayşegül Demir’in annesi Songül Demir, Elazığ HDP il binasına götürülen 15 yaşındaki kızının kendisine içirilen çayın ardından gözünü dağda açtığını söyledi.

Çocukları, PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemleri sürerken, ailelere destek ziyaretleri de devam ediyor.

Ailelere bir destek de kızı 15 yaşında dağa kaçırılan Elazığlı Songül Demir’den geldi. Ailelere destek ziyaretinde bulunan anne Demir, kızı Ayşegül’ün dağa kaçırılma sürecini İLKHA’ya anlattı.

İmam hatip lise birinci sınıf öğrencisi olan kızının 2015 yılında Elazığ HDP il binasına götürüldüğünü, burada kendisine içirilen bir çayın ardından gözünü dağda açtığını ileri süren anne Demir, zorla dağda tutulan kızının 2 yıl sonra bir yolunu bulup PKK’den kaçtığını söyledi.

Kaçan kızının kendilerini arayıp Tunceli’de olduğunu, kendisini almaları için beklediğini ifade eden Demir, jandarma ve polis eşliğinde bir yerde saklanan kızını aldıklarını aktardı. Kızının kendi isteğiyle gitmemesine rağmen cezaevine konulduğunu, halen cezaevinde olduğunu belirten anne Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Ayşegül’ün cezaevinde değil okulda olması gerektiğini kaydeden Demir, bir imkanını bulup dağdan kaçan çocukların topluma kazandırılması gerektiğini vurguladı. Kızının durumundan dolayı bir oğlunun işe yerleşemediğini söyleyen Demir, bunun haksızlık olduğunu belirtti.

“HDP Elazığ il binasından kaçırıldı”

Demir, “Elazığ’dan geliyorum. Kızım 2015’te dağa kaçırıldı. İmam hatip öğrencisiydi, lise bir de okuyordu. HDP Elazığ il binasından kaçırıldı. Bir akrabası mı yoksa arkadaşı tarafından götürüldüğü HDP binasında ona bir çay içirmişler. Çocuğum çaydan sonra gözünü dağda açtığını söyledi. Nasıl dağa götürüldüğünü bilmediğini söyledi. Daha ergenlik çağına, 15 yaşına girmiş çocuğumu dağa kaçırdılar. 2 yıl orada zorla kalmış. Çocuğum 2 yıl sonra kaçtı geldi.” diye konuştu.

“Bu çocukları kazanalım”

“Çocuğum gönlüyle gittiyse nasıl kaçıp geliyor?” diye soran Demir, konuşmasına şöyle devam etti: “Çocuğum şu an hapishanede. 17 yaşında. Cumhurbaşkanımdan yardım istiyorum. Ayşegül’ün cezaevinde değil okulda olmasını istiyorum. Önemli olan dağdan kaçan çocukları topluma kazandırmaktır. Bu çocuklara güvence vermemiz lazım. Devlete çok büyük görev düşüyor. Bu çocukları kazanalım. Kızımın ağabeyi işe giremiyor. Kızımdan dolayı soruşturmaya takılıyor. Kızımın durumu çocuğuma etki etmesin istiyorum. Kızımı da cezaevinden çıkaramıyorum.”

Kızının dağda çok kötü günler geçirdiğini, dövüldüğünü ifade eden Demir, “Kızımın psikolojisi bozuldu. Dağda aç kalmış, onu dövmüşler. ‘Devletimize silah sıkmam’ demiş. Kızım oranın çok kötü olduğunu söyledi. Kızımın hapishaneden çıkarılmasını istiyorum. Hep küçük çocukları dağa götürüyorlar. Neden kendi çocuklarını dağa götürmüyorlar? Kendi çocuklarını dağda aç, susuz bıraksınlar. HDP binalarını kaldırsınlar.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler