​HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yapan aile sayısı 18’e yükseldi

​HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yapan aile sayısı 18’e yükseldi

​HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yapan ailelerin sayısı her geçen saat artıyor.

Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, HDP Diyarbakır İl Binası önünde gerçekleştirilen eylemde ailelere destek olmak için ziyarette bulunduğu sırada bir aile daha eyleme katıldı. Böylece eylemdeki ailelerin sayısı 18'e yükseldi.

Diyarbakır’da ikamet eden Mevlüde Üçdağ, 17 yaşındayken oğlu Ramazan Üçdağ'ın kaçırıldığını ve uğraşlarına rağmen oğluna kavuşamadığını belirtti.

Üçdağ, "1 Haziran 2015  yılından beri  oğlum kayıptır. Bu eylemin yapıldığını internetten gördüm, ben de katılmak isteyip geldim. Çocuklarımız için burada eylem yapıyoruz. Ne zorluklarla çocuğumu 17 yaşına kadar getirdim. Çantasını doldurup geziye gitmek için evden çıktı. Bir daha dönmedi. Elazığ Harput'a gidecekti. Gittiğinden beri 5 senedir haber alamıyoruz. Oğlumun bir an önce bulunmasını istiyorum. Oğlum kaybolduktan sonra 3 defa HDP binasına geldim bir netice alamadım. Oğlun sağ, eli ayağı kırılmamış, kimse de kaçırmamış, deyip bizi geri gönderdiler. Ne gecem gece ne gündüzüm gündüzdür. Başımı yastığa koyuyorum, sanki dikenlerin üstündeyim. Ne olursunuz bana bir çare bulun, bu acılara son verelim. Ne olursunuz, beni evladıma kavuşturun. 5 çocuk annesiyim ve bu kaybolan ikici oğlumdur. Yetkililerden çocuğumu. Allah kimseye ciğer acısını yaşatmasın." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.