HDP oğlumu kandırmış bu cümleler ona ait değil

HDP oğlumu kandırmış bu cümleler ona ait değil

​Diyarbakır'da dağa kaçırıldığından şüphelenilen gencin PKK/HDP çizgisine yakın medyada yaptığı açıklamaya ilişkin konuşan anne Hacire Akar, "HDP oğlumu kandırmış. Bu cümleler ona ait değildir." diyerek oğlunun baskı altında olduğunu belirtti.

Diyarbakır'da, oğlu PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan anne Hacire Akar, oğlunun PKK/HDP çizgisine yakın medyada yaptığı açıklamaya ilişkin İLKHA'ya konuştu.

PKK/HDP çizgisine yakın medyaya konuşan 21 yaşındaki Mehmet Akar, "kaçırılmadığını", "ailesinin evlilik baskısından" kaçtığını ileri sürerek halen Diyarbakır’da olduğunu belirtti.

Görüntüleri izleyen anne Hacire Akar, videodaki konuşmanın gerçekleri yansıtmadığını dile getirerek bir yönlendirmenin yapıldığına işaret etti.

Akar, "HDP oğlumu kandırmış. Bu cümleler ona ait değildir. Bu kızı oğlum beğenmiş ve kendisine istememizi talep etmişti. Hatta evi Diyarbakır’a getirmek istemiş, bizler ise reddetmiştik. Onun talebiyle ben gittim kızı istedim. Düğüne 15 gün kala HDP oğlumu kaçırdı." dedi.

"Oğlumu tehdit etmiş olabilirler"

"Ailemi sildim ve bir daha da gitmeyeceğim" cümlesinin oğluna ait olmadığını söyleyen anne Akar, "Benim oğlum bu cümleleri kullanmaz. Belki de ‘bu şekilde konuşmazsan seni öldürürüz’ demişlerdir ve mecbur kalmıştır. Bana küsmeyen evladım nasıl çıkıp da ben aileme küstüm diyebilir." ifadelerini kullandı.

"Ne pahasına olursa olsun, oğlumu getirip bana teslim etsinler"

Akar, "Oğlum taksiye binerek Diyarbakır’a gelmiş, nişanlısını yanına alarak gezmişler. Nişanlısını, evinin önüne bırakmış. Aradan bir hafta geçtikten sonra oğluma bir daha da ulaşamadım. Ne pahasına olursa olsun, nereden getirirlerse getirsinler, benim oğlumu getirip bana teslim etsinler. Oğlum gelmeyene kadar ben buradan kalkmam. Bir tek damarımda kan kalana kadar burada oturup oğlumu bekleyeceğim." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler