HDP, PKK’nin 'acemi birliği'dir

HDP, PKK’nin 'acemi birliği'dir

​Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerden Mehmet Laçin, HDP’nin, PKK’nin "acemi birliği" olduğunu söyledi.

HDP tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin, HDP il binası önündeki evlat nöbeti 106'ncı günde de sürüyor.

Mehmet Laçin'in, 8 yıl önce üniversite sınavına hazırlanırken, dayısı H.S tarafından dağa götürüldüğünü iddia ettiği kızı Gamze için evlat nöbetine katılmasıyla aile sayısı 59 oldu.

İzmir'den gelen baba Laçin, kızının üniversite kazanarak Kocaeli'ne annesiyle birlikte gittiği ifade etti. Eşinin kardeşi yani kızının dayısının PKK'ye eleman kazandırdığını ileri süren Laçin, “Kızımı Kocaeli’de günlerce aradım ve HDP il binasında buldum. Kızımla orada konuştum ve bana ‘dayım beni buraya getirmiş’ dedi. Bende cumhuriyet başsavcısına kayınçom hakkında suç duyurusunda bulundum ve İzmir’e gittim. Aradan 20 gün geçtikten sonra polis evime geldi. Polisler bana ‘Şanlıurfalı Hasan Tayfur ve Erzurum Çat’lı Ayla Şimşek ile birlikte Hakkâri sınırını geçip dağ kadrosuna katılmış’ dedi. Kayınçom H.S  eşimi de ikna ederek HDP’ye kattı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde işe aldı.” ifadelerini kullandı.

“Evladımın gelinlik giyme hayalini kuruyordum”

Kızını kurtarmak için ölmeye hazır olduğunu belirten Laçin,  “HDP, PKK’nin acemi birliğidir.  HDP yanına aldığı çocukları yetiştiriyor ve usta birliği PKK’ye veriyor. Kızımı kurtarmak için ölmeye hazırım. Evladımın ölmesini istemiyorum. Evladımın gelinlik giyme hayalini kuruyordum. Silah zoruyla çocuk yaşta eline silah vermiş ‘ya öldür ya da öl’ diyorlar.” şeklinde konuştu.

Kızına çağrıda bulunan baba Laçin, “Kızım seni kandırmışlar. Teslim olanlar var devlet onları affetmiş. Sen de gel teslim ol. Devletten sana zarar gelmez.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.