"HDP'li belediyenin küstah kararı kabul edilemez"

"HDP'li belediyenin küstah kararı kabul edilemez"

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Muhammed Özer, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, İyaz Bin Ganem adı verilen caddenin ismini, ölmüş eski bir PKK hükümlüsünün adıyla değiştirmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel Sekreteri Muhammed Özer, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, sahabeler şehri Diyarbakır'ın sembol ismi olan İyaz Bin Ganem adının verildiği caddenin ismini değiştirerek ölmüş ve daha önce PKK'den hüküm giymiş olan "Dr İlhan Diken"in adını vermesi kararına sert tepki gösterdi.

Gelen tüm tepkilere ve valiliğin ret kararına rağmen gece yarısı baskın yapar gibi İyaz Bin Ganem Caddesi'nin tabelasını PKK'den hüküm giymiş olan "Dr İlhan Diken"in adıyla değiştirilmesine sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren Özer, HDP'li belediyenin birkaç gün önce 4 cami hakkında çıkardığı yıkım kararını da hatırlattı.

Belediyelerin ideolojik faaliyetler yerine halkın inancına uygun çalışmalar yapması gerektiğini kaydeden Özer, "Diyar-i Bekir'in İslam ile şereflenmesine vesile olan İslam komutanı İyaz bin Ganem'in isminin verildiği caddenin, HDP'li belediye tarafından değiştirilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Belediyeler halka hizmet yerleridir. Belediye yöneticilerinin ideolojik faaliyetler sürdürmesi yerine, halkın inancına ve örfüne uygun çalışması gerekmektedir." dedi.

"Caddenin ismini değiştirmesi 'Belediye İslam ve Sahabe düşmanlığı mı yapıyor?' sorularını akla getiriyor"

Büyükşehir Belediyesinin meclis üyeleriyle aldığı 4 cami hakkındaki yıkım kararını da hatırlatan Özer, "HDP'li Belediyenin birkaç gün önce 4 cami hakkında çıkardığı yıkım kararı ve ardından Sur'da İslam komutanı İyaz bin Ganem'in isminin verildiği caddenin ismini değiştirmesi 'Belediye İslam ve Sahabe düşmanlığı mı yapıyor?' sorularını akla getiriyor." ifadelerini kullandı.

HDP'li belediyelerin daha önceki İslam düşmanlığı uygulamaları

Son olarak daha önceki dönemlerde HDP'li belediyelerin İslam düşmanlığı konusundaki küstah kararlarına işaret eden Özer, "Daha önce de HDP'li belediyeler tarafından Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed, Hazreti Aişe ve İslam'ın şiarı olan başörtüsü ve çarşaf hedef alınarak çeşitli karikatürler çizilmiş ve çarşaflı kadınlar zincire vurularak kölelik süsü verilmişti." hatırlatmasında bulundu. (Ramazan Casuk-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.