HDP'li vekil eylem yapan annelerle alay etti

HDP'li vekil eylem yapan annelerle alay etti

​HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelere HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz "kolay gelsin!" diyerek alay etti.

Sabahın erken saatlerinde Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde bulunan HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde ailelerin eylemi 4'üncü gününde devam ediyor.

HDP il binası önünde bulunan polislerle basına kapalı bir görüşme gerçekleştiren HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, daha sonra parti binasına girdiği esnada eylem yapan annelere hitaben "kolay gelsin!" demesi annelerin tepkisine neden oldu.

Acılarıyla dalga geçildiğini belirterek eylem yapan aileler, "Çocuklarımızı getirin. Kolaysa başınıza gelsin. İnşallah bizim yaşadıklarımızı siz de yaşarsınız. Yardımcı olacağız diyeceklerine ‘kolay gelsin!’ diyorlar. Olumlu bir adım atın biz de evlerimize gidelim. Biz buraya çok meraklı değiliz. Küçücük çocukları dağlara kaçırıyorlar. Kendi çocuklarını götürsünler. HDP/PKK’lilerden çocuklarımızı istiyoruz. Onlarda vicdan ve merhamet kalmamış. 4 yıldır bize Çin işkencesini çektiriyorlar. Acımızla dalga geçiyorlar. Çocuklarımızı almadan gitmeyeceğiz." şeklinde HDP milletvekiline tepki gösterdiler.

Ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eylemi devam ediyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler