HDP'li vekilden ilginç Kandil önerisi

HDP'li vekilden ilginç Kandil önerisi

​HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın, dağa kaçırılan çocuklar için Meclis'te komisyon kurulmasını önermesi, "Kandil'i meşrulaştırma çabası" şeklinde yorumlandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın, dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan ailelerden biriyle yaptığı görüşmede, çocukların bulunması için Meclis'te komisyon kurulması önerisinde bulunduğu öğrenildi.

Farisoğulları'nın bu önerisi, "Kandil'i meşrulaştırma çabası" şeklinde yorumlandı.

İddialara göre Farisoğulları, söz konusu aileyle yaptığı görüşmede, çocukların dağdan getirilmesini HDP olarak tek başlarına yapamayacaklarını, buna güçlerinin yetmediğini ifade ettiği, bu nedenle diğer partilerin de bir araya gelip heyet kurması gerektiğini söyledi.

Farisoğulları'nın, görüşmede, "Bu heyet ve basın kuruluşları ile birlikte Kandil’e gidip çocuklarınızı alıp getirelim. Tek başımıza parti olarak çocuklarınızı dağdan indirip getiremeyiz." dediği belirtildi

Farisoğulları'nın basın danışmanı iddiaları doğruladı

İLKHA'nın telefonla görüştüğü Farisoğulları'nın basın danışmanı da milletvekilinin bir aile görüştüğünün doğru olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Vekilimizin şu an yoğun bir programından dolayı müsait olmadığından basın danışmanı olarak açıklama yapmamı istedi. Vekilimiz aile ile görüştüğünü söyledi. Görüşmede bütün ailelerin Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin kayıp çocuklar için bir araya gelerek araştırma komisyonu kurması gerektiğini, bu komisyonun kayıp çocukların nerede ve akıbetlerinin ne olduğunu araştırmalarını istediklerini söyledi. Nihayetinde kaybolduğu söylenen bütün çocuklar dağa gidip PKK'ya katılmış diyemeyiz. Çünkü bazı çocuklar ailesine küsüp başka yerlere de gitmiş olabilir. Onun için bir komisyonun kurulması lazım demiştir vekilimiz."

Eylem yapan annelerin azmi kırılmak mı isteniyor?

Söz konusu öneri, ailelerin eylem azmini kırmaya yönelik bir adım ve Kandil'i meşru gösterme çabası olduğu yorumlarını beraberinde getirdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler