Hedeflerimizden en önemlisi İslam ümmetinin birliğidir

Hedeflerimizden en önemlisi İslam ümmetinin birliğidir

İTTİHADUL ULEMA tarafından düzenlenen 4’üncü Âlimler Buluşması’nda, ümmetin birliğine dikkat çekilerek bu tür çalışmaların ümmetin sorunlarının çözümüne fayda sağlayacağı belirtildi.

Âlimlerin toplumdaki önemine vurgu yapan katılımcılardan Âlimler Buluşması Komisyonu Genel Sekreteri Molla Beşir Şimşek, gerçekleştirilen buluşmanın en önemli noktasının âlimlerin bir araya gelmesi olduğunu ifade etti.

Şimşek, "Bu program ve toplantıyı düzenlememizin birçok amaç ve maksadı vardır. Hedeflerimizden en önemlisi İslam ümmetinin birliğidir. İslam ümmetinin bugün sevgiye, birliğe ve muhabbete ihtiyacı vardır. İslam ümmeti içerisinde var olan sorunların sebebi, İslam ümmetinin içinde bulunduğu ihtilaflardır. Biz buradan şunu diyoruz; bu ihtilafın kalkması, sevgi ve birliğin tesis edilmesi için âlimlerin bir araya gelmesi lazım, birbirini tanıması ve ümmetin dertleri ile dertlenmeleri lazım.  Âlimlerin, ümmetin dertleri konusunda birbirleriyle istişare yapması ve var olan sorunlar için çözüm yolları aramaları lazım. "dedi.

"Müslümanlar vazifelerini yapmadığı için hukuksuzluk ve adaletsizlikler yaşanıyor "

Küfrün, Müslüman coğrafyalarına musallat olmasının sebeplerinden birinin Müslümanların vazifelerini yerine getirmemesi olduğunu belirten Şimşek, "Halkın doktoru olan âlimlerin, bu halka manevi doktorluk yapması lazım." dedi.

Şimşek, "Bu ümmeti ve halkı tanıyan, bu halkın içinden çıkan âlimlerdir. Bu çerçevede âlimler; bir araya gelmediği müddetçe, birbirlerini sevmedikçe, ümmetin dertleri ve problemlerini konuşmadıkça,  Kur'an ve sünnete göre çözüm aramadıkça bu milletin derdi bitmez. Bu milletin derdi İslam'ın toplum içerisinde yaşanmamasıdır. Bugün küfür, Müslüman coğrafyalarına musallat olmuş. Bunun sebebi nedir sizce? Bunun sebebi Müslümanların vazifelerini yerine getirmemeleridir. Müslümanlar vazifelerini yapmadığı için hukuksuzluk ve adaletsizlikler yaşanıyor. Bundan dolayı zalimler bizim coğrafyamıza geliyorlar. Bu zalimler bize diyorlar ki; ‘Sizin aranızda sulh tayin edeceğiz.’ ama zulüm ediyorlar. Bundan dolayı bir an önce halkın doktoru olan âlimler, bu halka manevi bir doktorluk yapmaları lazım, bu milletin problemlerinin çözümü için çalışmalar, istişareler yapmaları lazım. Her şeyden önemlisi de ilk olarak onların birbirini sevmesi, bir olmaları lazım. Eğer onlar kendi aralarında birliktelik tesis ederlerse, ümmet arasında da birliktelik tesis edilir." ifadelerini kullandı.

Doğu Kürdistan’dan toplantıya katıldığını belirten Abdülaziz Rızayi, Müslümanlar arasında problemlerin başlıca sebebinin Kur’an’dan uzaklaşma olduğunu belirtti.

Rızayi  "Bediüzzaman Said Nursi diyor ki; ‘İngilizlerin Başbakanı olan William Ewart Gladstone bir heyeti Müslümanların içerisinden Kur’an'ı kaldırmak için görevlendirir ve şöyle der; ‘Müslümanları öyle bir hale sokun ki sadece Kur'an'ı okusunlar ve onunla amel etmesinler.’ Şu anda aramızda bulunan problemlerin sebebi Kur'an'dan uzaklaşmamızdır." dedi.

Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellemin Peygamberlik ile görevlendirildiği zaman çok güzel bir şekilde sahabeleri terbiye ettiğine dikkat çeken Rızayi, "Peygamber Efendimizin eli altında terbiye ve eğitim alan bu sahabeler dünyanın dört bir yanına yayıldılar. Öyle bir zaman geldi ki onlardan sonra artık toplum içerisinde Kur'an ile amel edilmedi. Kur'an'la amel edilmediği için Müslümanlar rezil ve zelil oldu. Aralarına tefrika ve ihtilaflar girdi. Kavmiyetçilikten dolayı türlü türlü ihtilaflar yaşandı. Fakat bunlara fazla takılmamız lazım. Peygamber Efendimizin dediği gibi; ‘Biriniz ihtilafa düştüğü zaman benim sünnetime sarılsın.’ Bizim çözümü orada aramamız lazım. Müslümanların çözüm arayışı, yol ve yöntemi budur ve bu olması lazım. Müslümanlar olarak Kur'an ve Sünnet ile amel etmemiz lazım." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler