​Herkesin ev sahibi olabilmesi için çalışıyoruz

​Herkesin ev sahibi olabilmesi için çalışıyoruz

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçenin çehresini değiştirdiklerini söyleyen Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, herkesin ev sahibi olabilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Organize Sanayi Bölgesinde fabrika işçileriyle bir araya geldi.

Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikayı meclis üyeleri ve başkan yardımcıları ile birlikte ziyaret eden Tahmazoğlu, işçilere yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

İki dönemdir Şahinbey Belediye Başkanı olan ve önümüzdeki yerel seçimlerde de yeniden aday olan Tahmazoğlu, yeni süreçte yeni çılgın projelere imza atacaklarını belirterek, yeni projelerin herkes için sürpriz olacağını ifade etti.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçenin çehresini değiştirdiklerini belirten Tahmazoğlu, “İki dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Görev süremiz boyunca yaşam standartlarını yükselten çalışmalara öncelik verdik. Vatandaşlarımıza uygun ödeme koşullarında konutlar yaptık. Bu konuda herkesin ev sahibi olabilmesi için çalışıyoruz. Bir taraftan da ilçemizde ki kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyoruz. Özdemirbey Caddesini 2 şeritli yoldan 6 şeritte çıkardık. Kilis yolundan, hava alanı yoluna uzanan 12 kilometre Yeşilvadi Bulvarını vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmak adına hizmete açtık. Eski garajlardaki tamircileri çıkararak Şahinbey Sanayi Sitesini yaptık. Böylelikle esnafımızı 10 yıl boyunca uygun şartlarda iş yeri sahibi yaptık. Eski garajları da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkarak İnöünü Caddesi’ne alternatif 40 metre genişliğinde yeni bir bulvar açıyoruz.  Bu yolun hizmete girmesiyle birlikte İnönü Caddesi ve doğum evi kavşağındaki yolun trafiği ciddi bir şekilde rahatlayacak.” dedi.

Tahmazoğlu, birçok projeyle insan yaşamına dokunduklarını belirterek, “Bunların yanı sıra Şahinbey İlçemize bugüne kadar 606 park yaptık. Bunlardan bir tanesi bir milyon 700 bin metrekare alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkımız. Ayrıca 189 tane sosyal tesis yaptık. Bu tesislerin içerisinde çeşitli kurslar, ana sınıfları ve spor salonlarımız bulunuyor. Bunların dışında restorasyon çalışmaları yaptık. Harabe durumundaki tarihi mekanlarda yaptığımız çalışmalar sonrasında bu mekanları günümüze kazandırdık. Şehreküstü bölgesinde 12 kilometrelik sokak sağlıklaştırma çalışması yaptık. Yine Şehreküstü bölgesinde Şıh Meydanı’nı yaptık ve burada her yıl Ramazan ayında her gün 4 bin kişiye iftar veriyoruz. ‘Hoş Geldin Bebek’ projemizle 100 binden fazla bebeği evinde ziyaret ettik.” ifadelerini kullandı.

Evlilik okulunda evlenecek çiftlere eğitim verdiklerini belirten Tahmazoğlu, “Düğün hediyesi olarak da otomatik çamaşır makinası hediye ediyoruz. Aynı zamanda eğitime katılan, yeni evlenecek çiftlerimiz arasından kurayla bir çiftimizi de umreye gönderiyoruz. Bunların yanı sıra ise 360 öğrencimizi umreye götürdük. Ayrıca 7 bin aileye sosyal marketimizden yardımcı oluyoruz. Bin 200’e yakın yetim ailemize destek oluyoruz. 79 bin öğrencimizi Çanakkale savaşında şehit düşen ecdadıyla buluşturduk. Daha birçok projeyle vatandaşımızın yanında olmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.