Heyelan nedeniyle 73 konut tahliye edildi

Heyelan nedeniyle 73 konut tahliye edildi

Ordu’da geçtiğimiz hafta heyelan meydana gelen Gölköy ilçesinde, 73 konut tahliye edildi.

Ordu’da geçtiğimiz hafta heyelan meydana gelen Gölköy ilçesi Sarıca Mahallesi "afete maruz bölge" ilan edildi. Bölgede 73 konut tahliye edildi.

"Heyelan afetinden şu an itibariyle 67 bina (73 Konut) etkilenmiş durumdadır." denilen Valilik açıklamasında, "Sarıca Mahallesi'ndeki heyelanlı alan için 1994 yılında Bayındırlık ve İskân Bakanlığı (Mülga), sınırları belirlenen alanda yeni yapılaşmaya yasaklı bölge kararı almıştır. Bahse konu alanda heyelan aktivitesinin zaman içerisinde devam ettiği belirlenmiştir. Özellikle son aylarda heyelan hareketliliğinin hız kazanmasından dolayı bölgede bulunan konutların can ve mal güvenliği için nakil edilmesi kararı alınmış, bölge sınırları biraz daha genişletilerek 'Afete Maruz Bölge' kapsamına alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Gölköy ilçesi Sarıca Mahallesi'nde yaşanan heyelan afetiyle ilgili çalışmalar ise şöyle sıralandı:

"Konutları nakil edilecek vatandaşlarımıza Valiliğimizce kira yardımı yapılacaktır. Bölgede meydana gelen heyelanların sebebi ve alınacak önlemleri belirlemek üzere AFAD Başkanlığınca Jeoteknik çalışma yaptırılacaktır. Afetzede vatandaşlarımız için hak sahipliği çalışması ve uygun yerleşim alanı tespitinden sonra yeni afet konutları inşa edilecektir. Enerji nakil hatlarında meydana gelen deformasyonlar, ilgili kurumlarca giderilmeye başlanmıştır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler