Hisarcıklıoğlu'ndan bankalara faiz çağrısı

Hisarcıklıoğlu'ndan bankalara faiz çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, üretim ve yatırımın önündeki en büyük engellerden birinin faiz olduğunu belirterek, faizlerin daha da geriye çekilmesi çağrısında bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bankalara faiz çağrısında bulunarak, "Faizlerin bir süredir geriye doğru gidişini memnuniyetle takip ediyoruz ancak bu haliyle bile küresel rekabete uygun değil" dedi.

Açıklamasında Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankası’nın arzu ettikleri proaktif hareketi başlattığını ve politika faizini cesurca düşürdüğünü belirtti.

Hisarcıklıoğlu, iş dünyası olarak politika faizinin daha da inmesini arzuladıklarını belirterek,  enflasyondaki olumlu gelişmeler ve dünya piyasalarında yaşanan faiz düşüşleriyle birlikte, yeni faiz indirimi için uygun koşulların meydana geldiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, "Faizlerin bir süredir geriye doğru gidişini memnuniyetle takip ediyoruz ancak bu haliyle bile küresel rekabete uygun değil. Reel sektör üzerindeki finansman yükünün daha da azaltılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.