Hizbullah Cemaati Rehberi Gümüş'ten Ramazan Bayramı mesajı

Hizbullah Cemaati Rehberi Gümüş'ten Ramazan Bayramı mesajı

​Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş, "Kardeşlerimizden isteğimiz, bu ayda daha iyi idrak ettiğimiz kulluk bilincini önümüzdeki aylara yaymak, manevi ve ameli kazanımlarımızı zenginleştirerek bir sonraki Ramazan’a erişmektir." çağrısında bulundu.

Hizbullah Cemaati Rehberi Muhterem Edip Gümüş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gümüş mesajının başında "İman edip güzel işler yapanları, (evet) muhakkak ki onları, içinde ebedî kalmak üzere altlarından ırmaklar akan cennet köşklerine yerleştireceğiz. (Salih) Amellerde bulunanların mükâfatı ne güzeldir! Ki onlar, sabredenler ve Rablerine tevekkül edenlerdir. (Ankebut 58–59)" ayetine atıfta bulundu.

Gümüş, "İhsan ettiği ibadet, tefekkür, muhasebe, tövbe, istiğfar, af–u merhamet, arınma ve kardeşlik vakti olan Ramazan–ı şerifin akabinde bizi bayrama eriştiren Rabbimize hamd–u senalar olsun. Tüm bunları nasıl yapacağımızı bize öğreten ve yaşantısıyla bize gösteren, ubudiyet, güzel ahlak, adalet ve emanet timsali önderimiz, Allah’ın elçisi Muhammed Mustafa’ya, aline, ashabına ve kıyamete kadar onun izinden gidenlere de salat–u selam olsun." diye belirtti.

Bu mübarek bayramın bütün ümmeti Muhammed için hayırlara vesile olmasını temenni eden Gümüş, "Öncelikle canını Allah için vermiş şehitlerimizin anne–baba, eş ve çocuklarının, yine bu halis niyetle zindanlarda bulunan mahkûm kardeşlerimin ve çilekeş ailelerinin, memleketini geride bırakmış muhacir kardeşlerimin ve ailelerinin, davamıza hizmet sahasında gece gündüz demeden koşuşturan kardeşlerimin ve bacılarımın bayramlarını tebrik ediyorum. Kendileri için Rabbimizden sabır, selamet, hayır ve muvaffakiyetler niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gümüş, "Mübarek Ramazan ayı boyunca Allah’ın hidayeti ve inayetiyle namazlarınızı kıldınız, çoğunuz teravihlerle akşamları, teheccüdlerle gecelerinizi ihya ettiniz. Kur’an’ı Kerim’i ferdi olarak okuyup tefekkür ettiniz, toplu mukabelelerle bulunduğunuz yerleri cennet misal gül bahçesine çevirdiniz. Akrabalarla iftarlarda bir araya geldiniz, imkânlarınız dâhilinde ihtiyaç sahiplerine yardımcı oldunuz. Dualarınız, yaptığınız tövbe– istiğfarlarınızla her türden zayıflığımız ve eksiğimizi kuvvete ve kemale tebdil etmesi için dergâh–ı ilahiye yönelttiğiniz yakarışlarınız önümüzdeki bir yılın gidişatına tesir edecektir inşallah." dedi.

"Hayırlı alışkanlıklarımızı kesintiye uğratmadan sürdürelim ve Allah’tan sebat dileyelim"

Gümüş, mesajından devamında şu çağrılarda bulundu:

"Kardeşlerimizden isteğimiz, bu ayda daha iyi idrak ettiğimiz kulluk bilincini önümüzdeki aylara yaymak, manevi ve ameli kazanımlarımızı zenginleştirerek bir sonraki Ramazan’a erişmektir. Cami ehli olmaya, farz namazlarını mescitlerde cemaatle kılmaya, cemaatle hemhal olmaya devam edelim. Nafile ibadetlerimiz, bilhassa teheccüdlerimiz devam etsin. Akraba ve komşu ziyaretlerini sürdürelim, gücümüz yettiğince davet edip davetlere icabet edelim. İnfaklarımızı kesmeyelim. Pazartesi–Perşembe ya da sünnete mutabık diğer günlerde oruç tutmaya devam edelim. Bunlar ve daha başka edindiğimiz hayırlı alışkanlıklarımızı kesintiye uğratmadan sürdürelim ve Allah’tan sebat dileyelim."

Gümüş, mesajına, "Tekrardan Rabbimizin hediyesi olan mübarek Ramazan Bayramı’nın âlem–i İslam’a hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dualarınızdan bizleri de mahrum etmeyin. Allah’a emanet olunuz. Kardeşiniz Edip Gümüş." ifadeleriyle son verdi.

Hizbullah Cemaati Rehberi Muhterem Edip Gümüş'ün Ramazan Bayramı mesajının tamamı şöyle:

Bismillahirrahmanirrahim

İman edip güzel işler yapanları, (evet) muhakkak ki onları, içinde ebedî kalmak üzere altlarından ırmaklar akan cennet köşklerine yerleştireceğiz. (Salih) Amellerde bulunanların mükâfatı ne güzeldir! Ki onlar, sabredenler ve Rablerine tevekkül edenlerdir. (Ankebut 58–59)

İhsan ettiği ibadet, tefekkür, muhasebe, tövbe, istiğfar, af–u merhamet, arınma ve kardeşlik vakti olan Ramazan–ı şerifin akabinde bizi bayrama eriştiren Rabbimize hamd–u senalar olsun. Tüm bunları nasıl yapacağımızı bize öğreten ve yaşantısıyla bize gösteren, ubudiyet, güzel ahlak, adalet ve emanet timsali önderimiz, Allah’ın elçisi Muhammed Mustafa’ya, aline, ashabına ve kıyamete kadar onun izinden gidenlere de salat–u selam olsun.

Bu mübarek bayramın bütün ümmeti Muhammed için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Öncelikle canını Allah için vermiş şehitlerimizin anne–baba, eş ve çocuklarının, yine bu halis niyetle zindanlarda bulunan mahkûm kardeşlerimin ve çilekeş ailelerinin, memleketini geride bırakmış muhacir kardeşlerimin ve ailelerinin, davamıza hizmet sahasında gece gündüz demeden koşuşturan kardeşlerimin ve bacılarımın bayramlarını tebrik ediyorum. Kendileri için Rabbimizden sabır, selamet, hayır ve muvaffakiyetler niyaz ediyorum.

Mübarek Ramazan ayı boyunca Allah’ın hidayeti ve inayetiyle namazlarınızı kıldınız, çoğunuz teravihlerle akşamları, teheccüdlerle gecelerinizi ihya ettiniz. Kur’an’ı Kerim’i ferdi olarak okuyup tefekkür ettiniz, toplu mukabelelerle bulunduğunuz yerleri cennet misal gül bahçesine çevirdiniz. Akrabalarla iftarlarda bir araya geldiniz, imkânlarınız dâhilinde ihtiyaç sahiplerine yardımcı oldunuz. Dualarınız, yaptığınız tövbe– istiğfarlarınızla her türden zayıflığımız ve eksiğimizi kuvvete ve kemale tebdil etmesi için dergâh–ı ilahiye yönelttiğiniz yakarışlarınız önümüzdeki bir yılın gidişatına tesir edecektir inşallah.

Kardeşlerimizden isteğimiz, bu ayda daha iyi idrak ettiğimiz kulluk bilincini önümüzdeki aylara yaymak, manevi ve ameli kazanımlarımızı zenginleştirerek bir sonraki Ramazan’a erişmektir. Cami ehli olmaya, farz namazlarını mescitlerde cemaatle kılmaya, cemaatle hemhal olmaya devam edelim. Nafile ibadetlerimiz, bilhassa teheccüdlerimiz devam etsin. Akraba ve komşu ziyaretlerini sürdürelim, gücümüz yettiğince davet edip davetlere icabet edelim. İnfaklarımızı kesmeyelim. Pazartesi–Perşembe ya da sünnete mutabık diğer günlerde oruç tutmaya devam edelim. Bunlar ve daha başka edindiğimiz hayırlı alışkanlıklarımızı kesintiye uğratmadan sürdürelim ve Allah’tan sebat dileyelim.

Tekrardan Rabbimizin hediyesi olan mübarek Ramazan Bayramı’nın âlem–i İslam’a hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dualarınızdan bizleri de mahrum etmeyin.

Allah’a emanet olunuz.

Kardeşiniz Edip Gümüş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.